Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor het eerst tegen Jong FC Utrecht


Vrijdag staat al weer de zeventiende speelronde in de Jupiler League op het programma. Voor FC Emmen betekent dat een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd wordt niet in de Utrechtse Galgenwaard afgewerkt, maar op het kunstgras van sportpark De Westmaat in het tweelingdorp Bunschoten-Spakenburg. FC Utrecht heeft zes duels naar de thuisbasis van IJsselmeervogels verschoven om de eigen grasmat te sparen. 


FC Emmen moet het vrijdagavond zonder de medewerking van Henk Bos stellen. De middenvelder heeft last van een geneusde enkel en zal daardoor niet spelen. Als vervanger is Oguzhan Türk aangewezen. Voor het overige is de opstelling dezelfde als tegen MVV Maastricht.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Mannes, Türk, Olijve, Kallon, Krohne, Peters.

In uitwedstrijden doet FC Emmen het momenteel prima. De laatste nederlaag in een duel buitenshuis dateert van 16 september bij De Graafschap. Daarna werden acht punten uit vier uitwedstrijden behaald. Op papier valt er bij Jong FC Utrecht ook best iets te halen, hoewel dan onderschatting op de loer ligt. De jonge Utrechters speelde afgelopen weekeinde bijvoorbeeld best goed met een 1-1 gelijkspel tegen het in vorm zijnde Almere City FC. Lang leek er zelfs een zege in te zitten, maar ex-Emmenaar Rick ten Voorde scoorde alsnog de gelijkmaker.

Jong FC Utrecht won dit seizoen tweemaal, tegen Fortuna Sittard en Helmond Sport, naast vijf gelijke spelen. De ploeg van trainer Robin Pronk heeft wat routine in Rodney Sneijder, Darren Rosheuvel en Cyrano Kerk. Verder maken meestal jongelingen als Myenti Abena (21), Odysseus Velanas (18 jaar), Dani van der Moot (19), Ali Ulasoy (20), Jelle de Lange (18), Sylla Sow (20) en Rodney Antwi (21) deel uit van de basisbezetting.

Scheidsrechter bij Jong FC Utrecht-FC Emmen is Martin Pérez. Hij floot dit seizoen nog geen duel van FC Emmen maar vorig seizoen twee keer. Dat waren wedstrijden waarbij Tim Siekman een hoofdrol speelde. In de eerste wedstrijd, thuis tegen VVV Venlo, kreeg hij in de 56e minuut zijn tweede gele kaart. FC Emmen verloor vervolgens met 4-1. Een paar weken later floot Martin Perez FC Emmen-FC Den Bosch. FC Emmen won met 1-0 en Tim Siekman scoorde de winnende goal.

FC Emmen supporters die de uitwedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Jong FC Utrecht willen bezoeken, kunnen dat gewoon op eigen gelegenheid doen. Voor de wedstrijd die op sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg, de thuishaven van vv IJsselmeervogels, wordt gespeeld geldt een toegangsprijs van vijf euro. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

UPDATE:
De kaarten voor Jong FC Utrecht – FC Emmen à €5,- kunnen gekocht worden bij de infobalie van FC Emmen. Dit kan tot vrijdagmiddag 15.00 uur. Lukt dit niet? Dan kunnen de kaarten bij de Ijsselmeervogels gekocht worden bij veiligheidscoördinator Johan Boers. Als je bij de wedstrijd pas je kaartje koopt dien je gepast te betalen.