FC Emmen onder 17 pakt drie belangrijke punten

FC Emmen onder 17 heeft de midweekse wedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 2-1 gewonnen. Het pakte daardoor drie belangrijke punten, nodig om zicht op plaatsing bij de bovenste acht te houden.

In Rotterdam kwam FC Emmen al vlot op voorsprong, na een goed genomen vrije bal van Freddy Quispel werkte Mathijs Verheul in de derde minuut de bal binnen: 0-1. FC Emmen liet Sparta daarna te gemakkelijk voetballen, waardoor de thuisploeg wel kleine kansjes kreeg. Een doelpunt kwam er niet uit en door een perfect uitgevoerde counter werd de voorsprong in de veertiende minuut verdubbeld. Thijs Dallinga gaf de assist en Jearl Margaritha maakte het doelpunt: 0-2. Echt in het spel komen lukte niet ondanks deze mooie stand op het scorebord. De linies niet kort genoeg op elkaar, een arbitraal trio dat er niet zo heel veel van begreep en na 31 minuten kwam Sparta uiteindelijk met de aansluitingstreffer: 1-2. De wedstrijd was van beide kanten rommelig en de scheidsrechter paste zich op dit niveau aan en strooide in een sportieve wedstrijd met kaarten. De rust werd bereikt met een 1-2 stand en na de rust ging het gelijk op, maar kregen de Spartanen de betere mogelijkheden. Zij werden ook nog in het zadel geholpen door een rode kaart van Freddy Quispel in de 71e minuut. Daarna was het alle hens aan dek voor de hardwerkende Emmenaren. Aan de 1-2 stand kwam echter geen verandering meer.
FC Emmen JO17: Robin Jalving, Lesley Osazee, Aron Timmerman, Jordy Luchies, Ruben Roosken, Bas Aalderink (41. Jelmer Keen), Mathijs Verheul, Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Luciano Carty.