FC Emmen laat zich verrassen door Utrechter jonkies

FC Emmen heeft zich laten verrassen door Jong FC Utrecht. De Emmenaren keken na een helft tegen een 2-0 achterstand aan en slaagden er na de thee niet in de dreigende nederlaag af te wenden. Door de 3-1 nederlaag is FC Emmen op de tiende plaats beland.

FC Emmen slaagt er maar niet in zich stevig in de subtop te nestelen. Telkens als de gelegenheid zich voor doet, laat de ploeg onnodige punten liggen. Zo ook deze keer want de formatie van Jong FC Utrecht ging toch bepaald niet als favoriet het duel op sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg in. Een zeer matige voorstelling in de eerste helft kon ondanks alle inspanningen in het tweede bedrijf niet meer worden weggepoetst. De kansen waren er overigens wel, maar de kunst van het maken van doelpunten is slechts aan weinigen voor behouden. Daarnaast trof FC Emmen het ook niet dat de doorgaans betrouwbare goalie Dennis Telgenkamp niet echt zijn dag had. Bij de 1-0 na een klein kwartier werd hij met een diagonaal schot gepasseerd vanuit zijn linkerkant wat niet zijn sterkste zijde is. Bij de 2-0 was hij niet de baas in zijn domein en kreeg ook geen hulp van zijn verdedigers. Bij Jong FC Utrecht kwamen de goals op naam van Mitchell van Rooijen en Myenty Abena.

mvvx9277

Dennis Telgenkamp is gepasseerd. Midden Josimar Lima en links Rubio Rubin.

mvvx9331

Jong FC Utrecht doelman Menno Heus grijpt in.

mvvx9375

Rogier Krohne wint dit kopduel van Maarten Peijnenburg.

mvvx9500

Kai Huisman aan de bal.

Na een eerste helft met wat FC Emmen betrof geen grote doelkansen, moest er iets gebeuren. Trainer Lukkien bracht daarop Kai Huisman in het veld voor middenvelder Jurjan Mannes. Huisman was in het eerste kwartier een paar keer dicht bij een mogelijkheid maar zijn eerste competitiegoal wilde maar niet komen. De tweede helft was wel een redelijk eenzijdige pot voetbal. FC Emmen gooide alles op de aanval, verdediger Nick Bakker werd ook nog gewisseld voor Youri Loen, en het was een drukte van belang in het strafschopgebied van de Utrechters. Een goed laag schot van Frank Olijve werd door doelman Menno Heus gestopt. Issa Kallon leek in het strafschopgebied onderuit te zijn gehaald maar scheidsrechter Perez zag er geen kwaad in. Een kopbal van Josimar Lima vloog maar net naast.

mvvx9536

Issa Kallon is teleurgesteld.

mvvx9551

Youri Loen viel prima in.

Voor huurling Issa Kallon werd het ook niet de avond die hij zich had voorgesteld. Dat had het wel kunnen worden indien hij twee geweldige kansen had benut. Tien minuten voor tijd schoot vanaf een meter of tien in prima positie hoog over. Vier minuten voor het einde kreeg hij met een voorzet op maat van Tim Siekman wederom een geweldige kans maar kopte naast. Op dat moment stond het 2-1 en met iets meer nauwkeurigheid had het dus gelijk kunnen staan. De Emmen goal werd ingeleid door Kai Huisman die keurig viel na een duw van FC Utrecht aanvoerder Maarten Peijnenburg. Cas Peters belastte zich met het nemen van de strafschop en deed dat vlekkeloos: 2-1. Op dat moment moesten er nog zes plus vier extra minuten worden gespeeld. Reden dus om vol voor de gelijkmaker te gaan, counterkansen moesten maar op de koop toe worden genomen. Dat laatste werd FC Emmen fataal. Een uitbraak in de eerste minuut van de extra tijd werd door invaller Hamza Boukhari met een schot afgesloten. FC Emmen doelman Telgenkamp kreeg er een hand tegen aan in een poging de bal over de lat te werken maar in plaats daarvan vloog de bal in het Emmer doel. Met 3-1 was het duel natuurlijk beslist. Een trieste avond voor de Emmenaren terwijl de Utrechter jonkies de zege als een kampioenschap vierden.

cl2j9287

Cas Peters scoort vanaf elf meter.

mvvx9575

Doelman Menno Heus duikt op de bal in een mistig Spakenburg.

mvvx9685

Dennis Telgenkamp kan de 3-1 niet verhinderen (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Jong FC Utrecht-FC Emmen 3-1.  14. Van Rooijen 1-0, 38. Albena 2-0, 84. Peters (strafschop) 2-1, 90. Boukhari 3-1. Scheidsrechter: Perez. Gele kaart: Heus, Peijnenburg (Jong FC Utrecht), Türk (FC Emmen). Toeschouwers: 387.

Jong FC Utrecht: Heus; Rubin, Rosheuvel, Sneijder, Ulusoy, Abena, Van Rooijen (67. Sow), Peijnenburg, Antwi (46. Boukhari), Velanas, Moore (81. Van der Meer).
FC Emmen; Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker (60. Loen), Olijve, Turk, Mannes (46. Huisman), Kallon, Krohne (75. Maier), Peters.