FC Emmen onder 19 pakt drie punten bij Argon

Argon JO19-FC Emmen JO19 0-1
De uitslag zou kunnen duiden op een spannend duel maar dat was het eigenlijk helemaal niet. FC Emmen was namelijk negentig minuten lang de dominerende partij, het vergat alleen dat in voldoende doelpunten om te zetten. Kansen op een ruime overwinning waren er dus in ruime mate, zeker in het eerste uur van de wedstrijd toen de Emmenaren wellicht hun beste voetbal tot nu toe lieten zien maar drie grote kansen lieten liggen. Een keer ontsnapte FC Emmen aan een tegengoal toen een Mjidrechter in de 69e minuut de paal raakte. een minuut later zette Raphael Ngendakumana vervolgens zijn ploeg op 0-1. Dit was tevens de winnende goal. Door puntenverlies van koploper Quick Boys is FC Emmen de Katwijkers op drie punten genaderd en doet dus weer volop mee om het kampioenschap.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk, Deiman, Berends (75. Bijlsma), Scheper, Scholten (79. Hindriks), De Grote (85. Zwaagstra), Engbers, Ngendakumana.

Almere City FC JO17-FC Emmen JO17 2-0
Voor FC Emmen onder 17 was het aanhaken of afhaken. Na de midweekse overwinning op Sparta was het tegen Almere City FC wederom belangrijk om te winnen, om mee te blijven doen om plek acht of hoger. Het duel eindigde in een fikse teleurstelling want de Emmenaren verloren met 2-0. Almere City FC JO17 stond onderaan, dat leek dus niet zo’n moeilijke opgave. Ondanks mooie kansen voor Thijs Dallinga en Jearl Margaritha en een veldoverwicht kwam dit niet in de score tot uiting. In de laatste minuut van de eerste helft werd er niet slim ingegrepen en een corner weggegeven. Hieruit bracht Almere City de stand op 1-0 wat tevens de ruststand werd. In de tweede helft moest het dan maar gebeuren. Maar de scherpte ontbrak totaal bij de Emmenaren en uit een tegenaanval gooide Almere City O17 nog meer zout op de wonden en het stond  na 55 minuten 2-0. De Emmenaren ploeterden naar het einde, van enig overleg was echter geen sprake. Het vertoonde spel en de echte wil om te winnen was onvoldoende om Almere City ook maar in de problemen te brengen en voor de tweede keer in drie weken, was het tegen een onderin bivakkerende ploeg niet voldoende wat FC Emmen op de mat legde. Hierdoor werd het dus afhaken en zal er na de winterstop in de 1e divisie Hoog aangetreden moeten worden.
FC Emmen JO17: Jalving; Osazee, Timmerman, Luchies (71. De Vries), Roosken,  Aalderink, Verheul (71. Ploeger),  Keen ( 56. Brand), Margaritha (58. Scholte),  Dallinga, Carty (71. Shane Dokter)

DWS JO15-FC Emmen JO15 0-1
FC Emmen onder 15 begon matig in Amsterdam. De ploeg was van plan om het accent op de verdediging te leggen omdat DWS moeite heeft om het spel te maken. Het lukte niet voor de honderd procent want de Emmenaren lieten weleens wat steekjes vallen waardoor er ruimte voor DWS ontstond. Pas toen een goal van DWS wegens buitenspel was afgekeurd, was FC Emmen wakker geschud. In de 34e minuut leidde dat tot de 0-1 die door Jeroen Welles werd gescoord. Na rust had de thuisclub meer balbezit. Het zette een extra spits in en werd er met veel hoge ballen in de Emmer defensie gewerkt. De bezoekers uit Emmen gaven echter geen krimp en gingen met een driepunter op zak de bus in.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter (Abad), Klaassens, De Roo, Meinen, Schuiling (Slor), Dijk, Draisma (Plaggenborg), Lie-a-Lien (Gierveld), Klaassen, Welles.

Willem ll JO14-FC Emmen JO14 1-2
Een wedstrijd met de overbekende twee gezichten. Voor de pauze dicteerde Willim ll het gebeuren, na de pauze herpakte FC Emmen zich en trok de winst naar zich toe. De Tilburgers zetten in het begin veel druk en de Emmenaren konden hierop onvoldoende antwoord geven. In de 23e minuut kwam de thuisploeg ook nog op 1-0. Met wat aanpassingen begon FC Emmen aan de tweede helft en toen liep het aanzienlijk beter. Na ruim veertig minuten schoot Boy Nijgh met een mooi doelpunt de partijen op gelijke hoogte. In de 49e minuut zette Joey Roufs de Emmenaren op 1-2 en die stand werd tot en met het laatste fluitsignaal vast gehouden. Na de tweede goal gaf FC Emmen ook geen kans meer weg.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Jakobs (Nijgh), Jansen, Meijles, Slomp, Hulshof, Roufs, Fransen, De Vries, Kriekjes, Broers (Bulder).

SC Heerenveen JO13-FC Emmen JO13 (1) 3-1
FC Emmen begon uitstekend door vroeg druk te zetten. Na een assist van Florian Zeqiri kapte Kas Lamberink de tegenstander uit en schoot de bal beheerst in de onderste hoek. Dit betekende na zeven minuten de 0-1. Toen direct hierna Sc Heerenveen na een misser in de achterhoede de 1-1 scoorde, was het gedaan met FC Emmen. De scherpte was weg, duels werden niet meer gewonnen en SC Heerenveen nam langzaam maar zeker de wedstrijd over. Na de 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-1 voor ScCHeerenveen, waar niets op af te dingen viel. FC Emmen had vandaag geen recht op meer en verloor uiteindelijk meer van zichzelf dan van de tegenstander.
Volgende week speelt FC Emmen JO13 thuis tegen Ajax.
FC Emmen JO13(1): Sibon; Tempelman, Funke, Falke, Egberts, Boer, Ridderbusch, Dijkstra (Kuik), Zwikker, Lamberink, Zeqiri

FC Emmen JO13(2)-Frisia JO13 2-1
Na een aarzelend begin kwamen de Emmenaren langzamerhand beter in de wedstrijd. Er kwamen ook kansen voor met name Mats Kartiodjojo en Daan Joesten maar zij moesten tekens hun meerdere erkennen in de uitstekende Frisia doelman. Uit een afgeslagen aanval scoorde Frisia echter wel uit een van de weinige doelpogingen van Frisia. Nog voor rust kwam FC Emmen echter op gelijke hoogte. Peter Quispel was de maker, indirect uit een hoekschop. In de tweede helft nam FC Emmen resoluut het heft in handen. Aanjager was vooral Hank Bosch met prima voorzetten zonder dat daar profijt uit werd getrokken. Het verdiende tweede doelpunt bleef echter lang uit. Acht minuten voor het einde viel die dan toch middels een kopbal van Jan Doldersum. De 2-1 stand kon vervolgens tot en met het laatste fluitsignaal worden vastgehouden
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Dogan, Smid, Jongsma, Zwaagstra, Bijkerk, Quispel (Van Velzen), Kartiodjojo, Jansen, Sehi (Bosch), Joesten (Doldersum).