Terug naar overzicht Terug

FC Emmen versterkt zich met Erixon Danso


De selectie van FC Emmen voor het seizoen 2015/2016 wordt uitgebreid met Erixon Danso. De 26 jarige vleugelaanvaller tekent een contract voor één seizoen plus een optie voor nog een seizoen. Danso kwam het afgelopen halve seizoen uit voor Al Safa Beiroet FC in Libanon. Daarvoor speelde hij anderhalf seizoen in dienst van FC Dordrecht. Hij begon zijn betaalde loopbaan bij FC Utrecht en speelde daarna twee seizoenen bij Spaanse tweede divisieploegen. In 2013/14 ging hij voor FC Dordrecht spelen.


“Erixon is een speler die als aanvaller vanaf de flanken levensgevaarlijk kan zijn. Op die wijze hebben wij hem in het seizoen 2013/2014 in actie gezien bij FC Dordrecht. Hij heeft met zijn 13 goals in dat seizoen een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van Dordrecht van de Jupiler League naar de Eredivisie. Wij voegen hem graag toe aan onze selectie waar hij door ons wordt aangemoedigd om hetzelfde te doen.” Aldus Wim Beekman.

Erixon Danso: “De afgelopen periode heb ik enkele gesprekken gevoerd met de club. Tijdens die gesprekken werd een ambitie uitgesproken waar ik enthousiast van ben geworden. Ik hoop dat ik mijn kwaliteiten als voetballer voor FC Emmen kan inzetten zodat de club hun ambities kunnen verwezenlijken.”