Terug naar overzicht Terug

FC Emmen versterkt aanval met Genero Zeefuik


FC Emmen bereikte dit weekeinde een akkoord met Genero Zeefuik. De 26 jarige spits zal de rest van het seizoen 2016/2017 uitkomen in het shirt van FC Emmen. Met de komst van de aanvaller -die de laatste weken al meetrainde met de selectie van Emmen- heeft trainer Dick Lukkien zijn gewenste aanvallende versterking binnen. Zeefuik komt transfervrij over van het Turkse Balikesirspor, maar doorliep zijn jeugdopleiding bij Ajax en speelde daarna o.a. in de Eredivisie voor PSV, NEC en FC Groningen.


Technisch-manager Jan Korte over de aanwinst: “Zeefuik is een zeer balvaste spits zodat hij zijn medespelers om zich heen kan laten voetballen, maar weet zelf ook uitstekend het net te vinden. Wij vinden dat hij over voldoende kwaliteit beschikt om zich in de eredivisie te laten gelden. Echter, omdat hij in Turkije op een dood spoor terecht is gekomen, is voor hem het allerbelangrijkste gewoon weer aan spelen toe te komen en zo zichzelf opnieuw te bewijzen als aanvalsleider. Wij denken dat we elkaar uitstekend kunnen helpen en zijn verheugd enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt een echte versterking te kunnen presenteren.”

Genero Zeefuik: “De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegetraind met FC Emmen onder leiding van Dick Lukkien, die ik al langer goed ken. Vrijwel direct voelde ik een klik met de staf, maar ook met de spelersgroep. De komende vijf maanden wil ik weer genieten van het voetbal. Dit betekent minuten maken maar vooral tot scoren komen. Daarom denk ik dat FC Emmen de juiste club voor mij is en ik sta te popelen om lekker aan de slag te gaan!”