FC Emmen onder 17 boekt tweede overwinning

FC Emmen JO17-Sparta Rotterdam JO17 2-1
In de tweede wedstrijd in het kader van de voorjaarscompetitie kon FC Emmen onder 17 ook de tweede zege bijschrijven. Het Rotterdamse Sparta werd met 2-1 bedwongen in een enerverend duel. In de eerste helft begon Sparta sterk maar de grootste kans was al in de zevende minuut voor Thijs Dallinga die praktisch voor open doel miste. De Emmer spits kreeg in de 28e minuut wederom een prima mogelijkheid maar stuitte toen op de Spartaanse doelman Gomes. De bezoekers waren ook niet zonder kansen, zo werd twee minuten later de staander geraakt buiten bereik van doelman Robin Jalving. Na de pauze kende FC Emmen een sterke fase. Jearl Margaritha schoot na een vloeiende aanval in de 45e minuut voorlangs. Twee minuten later was hij wel succesvol met een rake kopbal uit een hoekschop van Joost Quispel. De bezoekers gingen voor de gelijkmaker maar de Emmer doelman Robin Jalving stond dat met een prima redding in de weg. Kort daarop ging hij echter bij het uitkomen zwaar in de fout waardoor Sparta via spits Jason Noslin op 1-1 kwam. Sparta gooide daarna alles op de aanval en FC Emmen bleef op kansen loeren. De alles beslissende 2-1 viel vervolgens in de 67e minuut via een fraai schot van grote afstand van verdediger Matthijs Verheul.
FC Emmen JO17: Jalving: Verheul, Timmerman, Luchies, Osazee, Margaritha (75. Zwaagstra), Keen, Aalderink (78. Scholte), Quispel, Dallinga, Carty (63. Roosken).

DSCF3006

Matthijs Verheul was matchwinner tegen Sparta.

DSCF3012

Thijs Dallinga werd stevig gedekt.

Almere City FC JO15-FC Emmen JO15 6-3
De thuisclub startte veel scherper en zette FC Emmen gelijk onder druk. De Drenten hadden het de hele eerste helft lastig en vooral het zoeken naar de vrije man ging moeizaam door de druk van de tegenstander. De rust ging dan ook in met een 4-2 stand. De tweede helft was beter in balans en de Emmenaren kregen ook wat kansjes. Almere City FC maakte echter het halve dozijn vol waaronder uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Voor de drie Emmer doelpunten tekenden Bjorn Plaggenborg met twee en de derde was van Jeroen Welles.
Meier; Dokter, Bjorn Klaassens, De Roo, Meijnen (Dion Klaassen), Dijk, Slor (Schuiling), Plaggenborg (Abad), Draisma, Gierveld (Lie-a-Lien), Welles.

FC Emmen JO14-FC Dordrecht JO14 3-6
Een stevige nederlaag voor de Emmenaren die bij rust al op een 0-2 achterstand stonden. Na rust leek FC Emmen onder 14 weer in de wedstrijd te komen door de 1-2 van Luca Broers. De Dordtenaren liepen daarna echter uit naar 1-4. Boy Nijgh verkleinde tot 2-4 maar FC Dordrecht liep weer uit naar 2-5. FC Emmen onder 14 kwam nog een keer terug tot 3-5 dankzij een goal van Giel Fransen. Het laatste woord hadden echter de gasten met hun zesde treffer.
FC Emmen JO14: Petiet: Bulder (Nijgh), Slomp, Meijles (Meijer), Mansaray, Hulshof, Broers, Fransen, Mulder, Kriekjes, De Vries.

FC Volendam JO13-FC Emmen JO13(1) 1-1
FC Volendam zette in het Kras stadion meteen druk en creëerde een aantal mogelijkheden, maar FC Emmen kwam er regelmatig goed uit. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft was het opnieuw FC Volendam dat het initiatief naar zich toetrok en af en toe gevaarlijk in de zestienmeter van FC Emmen opdook. Dankzij uitstekend keeperswerk van Wouter Sibon bleef het lang 0-0. Enigszins onfortuinlijk werd het echter 1-0 na een treffer in eigen doel van FC Emmen. Hierna zette FC Emmen meer druk naar voren en wist Florian Zeqiri in de 52e minuut met een daverend afstandsschot de 1-1 binnen te schieten. In de allerlaatste was FC Emmen erg dicht bij de 1-2, maar de binnenkant paal stond dat in de weg. De 1-1 was een verdiende stand in een open wedstrijd. Volgende week speelt FC Emmen thuis tegen FC Groningen.
FC Emmen O13 (1): Sibon, Zwaagstra (Zwikker), Tempelman, Funke, Falke, Egberts, Ridderbusch (Dijkstra), Boer, Kuik, Zeqiri, Nijmeijer (Lamberink).

FC Emmen JO13(2)-ATC’65 13(1) 0-2
Na enig aftasten in de beginfase was het duidelijk dat het een harde wedstrijd zou worden. Veel persoonlijke duels waarin de Emmenaren lieten zien hun mannetje te kunnen staan. De eerste grote kans was voor Hank Bosch na aangeven van Peter Quispel maar hij miste oog-in-oog met de doelman van de gasten. Daarna volgde nog een kans voor Janiek Jongsma die echter net een teentje te kort kwam. Daarna kreeg ATC de overhand maar de ploegen gingen met een 0-0 tussenstand rusten. Na de pauze kreeg FC Emmen steeds meer grip op de tegenstander zonder dat het in goals resulteerde. De goal viel echter aan de andere kant. Daarna ging FC Emmen op jacht naar de verdiende gelijkmaker maar in de afwerking ontbrak het beetje geluk. Tien minuten voor tijd verhoogde ATC echter tot 0-2 uit een van de spaarzame tegenaanvallen.
FC Emmen 13(2): Jipping; Dogan, Smid, Jongsma, Huls, Bijkerk, Quispel, Van Velzen (Scholtens), Kartoidjojo (Sehi), Joesten (Doldersum), Bosch (Jansen).