FC Emmen heeft abonnement op gelijke spelen

FC Emmen boekte voor de derde achtereenvolgende keer in het jaar 2017 een gelijkspel. Na Jong Ajax (0-0) en RKC Waalwijk (1-1) kwamen de rood-witten ook tegen Jong PSV niet verder dan 1-1 ondanks een man-meer situatie vanaf de 68e minuut na een rode kaart aan PSV-zijde.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien spreekt niet vaak het woordje ontevreden uit als het om de prestaties van zijn volgelingen gaat, maar deze keer kon en wilde hij er niet omheen. ,,Er moet echt een tandje bij’’, sprak hij na afloop. ,,We moeten deze week hard aan het werk met het oog op de komende wedstrijd tegen FC Volendam.’’ Dat laatste klonk een ietsje dreigend richting de ploeg die volgens de coach geen winnaarsmentaliteit had laten zien. ,,Het ging in de tweede helft ook met een man meer in een veel te laag tempo om PSV pijn te kunnen doen. Spijtig want we hadden ons voorgenomen om drie punten te pakken. In de eerste helft begonnen we al moeizaam. Veel te gezapig van onze kant. De wedstrijd kabbelde een beetje voort. Voor de tweede helft was de bedoeling hoger druk te zetten maar in balbezit was het tempo te laag.’’

Fc Emmen - Jong PSV Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Iassa Kallon wordt hardhandig onderuit gehaald.
Jurjan Mannes (rechts) en Gersom Klok (links) proberen een tegenaanval af te breken (Foto’s: Boudewijn Benting)

In de eerste helft viel er niet veel te genieten, toch kreeg FC Emmen een tweetal redelijke kansen. In de tiende minuut kreeg Cas Peters uit een pass van Jurjan Mannes een mogelijkheid maar zijn inzet ging via de hand van doelman Koopmans naast. Halverwege deed Issa Kallon van zich spreken met een mooie solo maar wilde dit zelf afsluiten vanuit een onmogelijke hoek waar terugleggen een betere optie was geweest. In de tweede helft keerde Rogier Krohne niet terug waarvoor Oguzhan Türk in de plaats kwam. Henk Bos schoof op en ging naast Cas Peters de frontlijn bemannen wat geen doorslaand succes was. Na een kwartiertje kwam FC Emmen ook nog op achterstand. Na een gele kaart voor Gersom Klok belandde de aansluitende vrije trap voor de voeten van Pablo Rosario die bij de tweede paal scoorde: 0-1.

MVVX2342

Topscorer Sam Lammers (links) wordt door Tim Siekman de voet dwars gezet.

MVVX2289

Volgens dit spandoek staat Nande Wielink in de brand.

In de 64e minuut werd bij Jong PSV spits Sam Lammers ingewisseld voor de jonge Italiaan Gianluca Scamacca. Lammers maakte volgens afspraak met hoofdtrainer Philip Cocu een uur vol om bij het eerste team op de bank te kunnen plaatsnemen. De wissel viel in het voordeel van FC Emmen uit. De deze maand achttien jaar geworden Scamacca stond amper drie minuten in het veld toen hij op natrappen werd betrapt en direct rood kreeg. Jong PSV trainer Pascal Jansen: ,,Het was inderdaad donkerrood.’’ Twee minuten later kon FC Emmen al van het voordeeltje profiteren met een schitterende goal van Cas Peters die met links de bal in de verste hoek krulde: 1-1. Het moest het begin van een stormloop op het doel van Jong PSV worden maar hoewel de thuisclub meer druk ging uitoefenen bleven opgelegde kansen uit waarmee het 1-1 resultaat is verklaard.

MVVX2449

Pablo Rosario (derde van links) heeft de 0-1 gescoord. Tim Siekman is verbijsterd.

MVVX2504

Cas Peters haalt uit voor de fraaie 1-1.

MVVX2594

Kai Huisman (midden) in duel met Suently Alberto. (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen-Jong PSV 1-1. 58. Rosario 0-1, 70. Peters 1-1. Scheidsrechter: Gerrets. Rode kaart: 68. Scamacca (Jong PSV). Gele kaart: Bakker, Klok (FC Emmen), Carolina, Verreth, Rommens (Jong PSV). Toeschouwers: 2580.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok (58. Aslan), Wielink (76. Huisman), Siekman, Bakker, Kallon, Mannes, Olijve, Bos, Peters, Krohne (46. Türk).
Jomng PSV: Koopmans; Van Vlerken, Rosario, Alberto, Carolina, Rigo, Paal, Rommens, Gudmundsson (86. Abels), Lammers (64. Scamacca), Verreth.