Terug naar overzicht Terug

Basisplaats voor Nande Wielink tegen Jong PSV


Het is al bijna exact twee maanden geleden dat FC Emmen voor het laatst de smaak van een overwinning mocht proeven. Achilles ’29 was op 25 november het slachtoffer, daarna volgden drie gelijke spelen en evenzovele nederlagen. Duidelijk natuurlijk dat de ploeg hard aan een driepunter toe is. Of Jong PSV zich daarvoor leent is een ander verhaal want de jonge Eindhovenaren vormen een geduchte tegenstander. Zo werd in Eindhoven met 1-0 van FC Emmen gewonnen.


In de basisopstelling van FC Emmen zijn twee veranderingen te noteren ten opzichte van de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zo neemt doelman Dennis Telgenkamp zijn positie onder de lat weer in na een weekje ziek te zijn geweest. Zijn vervanger Wieger Sietsma kan overigens op een prima wedstrijd terugblikken. De opmerkelijkste wijziging is de basisplaats voor Nande Wielink als vervanger van de geschorste Josimar Lima. De achttienjarige Wielink stond dit seizoen een keer eerder in de basis en dat was toevalligerwijs ook tegen een ploeg uit Eindhoven: namelijk FC Eindhoven.” Coach Dick Lukkien had ook voor een andere oplossing kunnen kiezen. ,,Ik wil liever niet te veel omgooien. Ik had Nick Bakker ook centraal kunnen zetten maar dan hadden we daar twee linkspoten staan. Bovendien doet Nande het prima.”

Tegenstander Jong PSV is ook aan een succesje toe. De Eindhovenaren waren de sensatie van de eerste competitiehelft en stonden acht speeldagen zelfs op de eerste plaats. Na uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten te hebben gepakt is de ploeg inmiddels naar de achtste plaats afgedaald. Is er in Emmen een scoringsprobleem, Jong PSV lijdt momenteel aan hetzelfde euvel. In de laatste vier wedstrijden heeft het namelijk niet gescoord. Topscorer Sam Lammers, die veel publiciteit in de eerste competitiehelft kreeg, is ook stilgevallen. Hij heeft in de laatste acht wedstrijden slechts een maal gescoord en dan ook nog uit een strafschop. Wat een opvallende gelijkenis met Cas Peters is die tot aan RKC dezelfde cijfers had.

Bij FC Emmen ontbreken nog steeds Stef Gronsveld en Sander Rozema zonder zicht op spoedig herstel. Vooral laatstgenoemde wordt gemist. Rozema heeft al negen wedstrijden achter elkaar niet gespeeld en in die periode won FC Emmen slechts een keertje. Daar staat tegenover dat Lukkien in Ozughan Türk en Youri Loen twee middenvelders achter de hand heeft die steeds beter gaan spelen. ,,De concurrentie neemt toe en daar ben ik blij mee”, aldus Lukkien.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Wielink, Siekman, Bakker, Kallon, Mannes, Olijve, Bos, Peters, Krohne.