FC Emmen verliest ongelukkig van Excelsior

FC Emmen heeft de eerste thuisoverwinning tegen NAC Breda geen goed gevolg kunnen geven. In een koud, maar sfeervol stadion De Oude Meerdijk werd met 1-2 verloren van SBV Excelsior. Anco Jansen schoot de Emmenaren nog wel op voorsprong, maar door doelpunten van Ali Messaoud en Ryan Koolwijk namen de bezoekers de drie punten mee naar Rotterdam. Dick Lukkien na de wedstrijd: “Het is niet de eerste keer dat we niet krijgen waar we recht op hebben.”

De Drenten begonnen vol energie aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en Excelsior kwam eigenlijk niet van de eigen helft af. Het leidde echter niet tot grote kansen en zo bleef de brilstand op het bord.

De wedstrijd kwam meer in evenwicht, doordat het creëren van kansen erg lastig bleek. “We kregen heel moeizaam druk op de bal. En we waren aan de bal en bij counters heel slordig.” Ook werd het spel vaak onderbroken door kleine overtredingen. Zo leek Jafar Arias één op één te komen met doelman Sonny Stevens, maar hij werd teruggefloten vanwege hands. Aan de andere kant werd Excelsior ook een aantal keer gevaarlijk.

Vlak voor rust liet het publiek zich weer flink horen en zetten de Emmenaren nog even aan om op voorsprong te komen. Binnen een paar minuten kreeg FC Emmen vier corners, maar het doelpunt bleef uit. In extra tijd kon Tim Siekman, die met een masker speelde vanwege zijn neusblessure, nog doorkoppen uit een hoekschop. Er stond echter niemand bij de tweede paal om af te ronden.

Terug naar 4-4-2

In de rust bracht Lukkien Alexander Bannink in voor Siekman: “We hebben ervoor gekozen om ze hoger onder druk te zetten, met Bannink voor Siekman. Dus een klassieke 4-4-2 formatie.”

Een goede keuze, die meteen gevaar opleverde. Een corner werd in eerste instantie nog verdedigd, maar de bal belandde weer voor de voeten van Caner Cavlan, wiens voorzet door Jansen werd binnengekopt in de verre hoek: 1-0. Voor Cavlan was het alweer de vierde assist van dit seizoen, voor Jansen het derde doelpunt.

Na het doelpunt ging het spel wederom gelijk op. Er kwamen corners voor beide ploegen en het was onrustig voor beide doelen. Na een kwartier leverde dat de gelijkmaker op voor Excelsior. Messaoud rukte zich los van zijn directe tegenstander en kopte de bal langs Kjell Scherpen.

Daarna was het weer de beurt aan FC Emmen. Bannink, Bakker, Arias, Chacón en Cavlan waren dichtbij de gelijkmaker, maar geen van hen wist af te ronden. Lukkien: “Die bal belandde bij Cavlan, toen had ik ‘m eigenlijk al geteld.”

In het laatste kwartier klopten de Drenten nadrukkelijk op de deur. Ze verdienden corner na corner en waren continu te vinden rond het Rotterdamse doel. “Dan maar een puntje, dan maar met 1-1 naar huis,” dacht Lukkien.

Maar het liep helemaal anders. Vlak voor tijd ging een hoekschop van Excelsior aan alles en iedereen voorbij, maar de assistent-scheidsrechter gaf de inworp aan de bezoekers. Uit die inworp raakte Excelsior eerst de paal, maar vervolgens wist Koolwijk de bal binnen te werken: 1-2. Lukkien: “De assistent-scheidsrechter besluit de inworp aan Excelsior te geven. Daarna staat Mahmudov bij het schot van Koolwijk hinderlijk buitenspel. Dat maakt het extra zuur. Je verliest onterecht, dus moet je de wonden likken en weer verder.”

Door het verlies blijft FC Emmen één op één lopen, met dertien punten uit evenveel wedstrijden. Zaterdag 1 december gaan Lukkien en zijn mannen op bezoek bij Vitesse. Koop nu je tickets voor deze wedstrijd!

FC Emmen – Excelsior: 1-2
47. Jansen 1-0
60. Messaoud 1-1
89. Koolwijk 1-2