FC Emmen verliest oefenduel in Heerenveen

In het Abe Lenstra Stadion heeft FC Emmen vrijdagmiddag een oefenduel met sc Heerenveen met 3-0 verloren. Mitchell van Bergen zorgde voor rust voor de openingstreffer. Na rust vergrootten Pelle van Amersfoort en Ben Rienstra de voorsprong.

Beide ploegen wilden voetballen en dat zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd waarin het spel op en neer ging. Het was Glenn Bijl die voor de eerste gevaarlijke doelpoging zorgde, maar zijn afstandsschot vloog net over het doel van Warner Hahn. Tien minuten later kreeg de rechtsback opnieuw een kans op de openingstreffer, maar de Friese doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Ondertussen was Michael de Leeuw uitgevallen met een blessure, Wouter Marinus nam zijn positie over.

Daarna was het sc Heerenveen dat op voorsprong kwam. Via Sam Lammers en Michel Vlap kreeg Van Bergen de kans om de 1-0 binnen te schieten en hij faalde niet.

Minder spektakel na rust

In de tweede helft hadden beide ploegen elkaar enigszins geneutraliseerd en waren er minder kansen. Een klein kwartier voor tijd leek er met een minimale achterstand nog niets aan de hand voor de ploeg van Dick Lukkien, totdat Van Amersfoort de bal ontfutselde van doelman Kjell Scherpen en de 2-0 voor zijn rekening nam.

Kort daarna scoorden de Friezen opnieuw. Morten Thorsby zag Rienstra, die daarna de 3-0 binnen kon schieten.

FC Emmen hervat de competitie zondag 12 mei om 14:30 uur met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Koop hier je ticket voor deze laatste uitwedstrijd!

sc Heerenveen – FC Emmen: 3-0
27. Van Bergen 1-0
78. Van Amersfoort 2-0
82. Rienstra 3-0

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Dresevic, Pierie, Floranus; Schaars, Kongolo, Vlap; Van Bergen, Lammers, Johnsen.

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan; Ben Moussa, Chacón; Slagveer, De Leeuw, Niemeijer; Arias.