FC Emmen Onder 19 wint uit, Onder 17 verliest thuis

Go Ahead Eagles JO19-FC Emmen JO19 1-4
Het oudste jeugdteam van FC Emmen blijft op de goede weg. Door de winst in Deventer bleef de ploeg voor de zevende achtereenvolgende keer ongeslagen waarvan de laatste vier duels driepunters waren. FC Emmen versterkte daarmee de positie bij de topvijf, mede omdat concurrenten PEC Zwolle en Alphense Boys de punten lieten liggen. De eerste helft tegen Go Ahead Eagles verliep nog wat moeizaam. De kansen waren er wel maar de bal wilde nog niet tussen de palen. Freddy Quispel opende echter de score in de 24e minuut maar de thuisclub kwam een kwartier later op gelijke hoogte via Samuel Wakana. De 1-1 was tevens de ruststand. Na de pauze sloegen de Emmenaren tussen de 55e en 62e minuut drie maal toe. Freddy Quispel scoorde na aangeven van Boy Spijkerman de 1-2, Boy Spijkerman tekende na een assist van Ruben Roosken voor de 1-3 en Jordy Luchies bepaalde uit een voorzet van Luciano Carty de eindstand op 1-4.
FC Emmen JO19: Jalving: Roosken (76. Ten Cate), Luchies, Boonstoppel, Ozasee, Verheul, Scholte, Spijkerman, Carty (72. Zwaagstra), Quispel (80. Tinholt), Rojer.

FC Emmen JO17-DEM JO17 0-2
Na eerder in het seizoen de uitwedstrijd tegen het Beverwijkse DEM met 2-1 te hebben verloren, ging FC Emmen onder 17 ook in de return onderuit. Het werd een 2-0 zege voor de gasten na een 0-0 ruststand. DEM is door deze uitslag het daarvoor op de derde plaats staande FC Emmen op de ranglijst gepasseerd. FC Emmen moet bij de eerste vijf eindigen wil het ook in het komende seizoen in de eerste divisie uitkomen. De thuisclub creëerde weinig doelrijpe kansen. Eigenlijk alleen in de eerste helft waren er halverwege een aantal mogelijkheden via Jarick Poulina, Job Vermeulen en Jeroen Welles maar de afronding was onvoldoende. DEM was een stugge tegenstander en liep drie minuten na de doelwisseling uit naar een 0-1 voorsprong. Doelman Yme Meier werd verrast door een boogballetje van Sem Krijger. FC Emmen, zonder de geschorste aanvoerder Lars Dijk,  probeerde de bakens te verzetten maar DEM gaf geen krimp. Doelman Meier verhinderde met een goede redding in de 63e minuut een 0-2 achterstand. Die kwam er alsnog in de extra tijd. De Emmer sluitpost haalde een opponent in de zestien onderuit en de aansluitende strafschop werd door de Bevererwijker Dave Benning benut voor de 0-2. Kort daarvoor had de Emmer verdediger Djairo Fik voortijdig de kleedkamer opgezocht wegens zijn tweede gele kaart.
FC Emmen JO17: Meier; Fik, Klaassens, Funke (58. Draisma), Mansaray, Roufs, Plaggenborg, Slor (58. Kriekjes), Poulina, Vermeulen (58. De Roo), Welles.
Leon Draisma

Leon Draisma gaat buitenom.

fik

Djairo Fik kreeg in de laatste minuut tweede geel.

poulina

Jairick Poulina komt hier te laat.

Be Quick 1887 JO15-FC Emmen JO15 1-2
Op sportpark de Esserberg in Haren stonden deze teams voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. FC Emmen was de dominante partij gedurende de wedstrijd, waarbij Be Quick 1887 met snelle counters probeerde aan te vallen. In een van die spaarzame counters kwam de spits van Be Quick 1887 door een onachtzaamheid in de verdediging van FC Emmen oog in oog te staan met goalie Wouter Sibon en scoorde beheerst de 1-0. FC Emmen bleef aandringen, zonder echt te overtuigen en kansen te creëren. In de 21ste minuut schoot Tyrell Strik van net buiten de zestienmeter met een daverend schot in de bovenhoek de 1-1 binnen. In de tweede helft was FC Emmen opnieuw de bovenliggende partij. Er was echter veel balverlies in de eindfase van elke aanval, waardoor het aantal kansen minimaal bleef. Kas Lamberink kopte bijna de 1-2 binnen, maar de trekker werd pas overgehaald in de laatste minuut. Jerginio Laken schoot van net buiten de 16 meter de bal in het net tot opluchting van iedereen. De 1-2 eindstand was zeker verdiend te noemen ondanks een matige wedstrijd en FC Emmen doet door zege nog volop mee voor het kampioenschap. Volgende week wacht de kraker tegen FC Groningen.
FC Emmen JO15: Sibon; Van der Haar, Zwikker, Egberts, Brouwer, Teterissa, Boer, Lemmen (Lamberink), Kuik (Zeqiri), Strik, Laken.

FC Emmen JO11(1)-Zeerobben JO12(1) 9-0
Vanaf de aftrap was het Lenn Savenije die de 1-0 maakte. Dezelfde speler zorgde in de 3e minuut voor de 2-0. FC Emmen hield de tegenstander goed onder druk die dan ook pas in de twaalfde minuut de eerste kans kreeg. De Harlinger spits schoot echter voorlangs. Kort daarop werd in de 14e minuut de 3-0 gescoord wederom door Lenn Savenije, een echte hattrick. Na de time-out ging FC Emmen op dezelfde voet verder en scoorde aanvoerder Mats Bosma in de 18e minuut de 4-0 wat tevens de ruststand was. Zeerobben probeerde na de pauze het roer om te gooien maar FC Emmen bleef dominant met prima verzorgd voetbal. Wel duurde het tot de 12e minuut voor Delano van Coevorden de 5-0 liet aantekenen. Amadou Doumbaya (6-0), Kyan Schoo (7-0 met een afstandsschot), Guus Lutjeboer (8-0) en Damiën van der Scheer (9-0) namen de resterende treffers voor hun rekening.

FC Meppel JO15-FC Emmen JO15(2) 0-9
JVOZ JO13-FC Emmen Jo13(1) 0-1