FC Emmen verliest in sfeervol stadion

De eerste thuiswedstrijd van FC Emmen in de eredivisie is geëindigd in een 1-4 nederlaag tegen AZ, de nummer drie van vorig seizoen. De Emmenaren kwamen goed uit de startblokken maar het was AZ dat de score opende. FC Emmen scoorde echter meteen de gelijkmaker. Er waren kansen over en weer, maar AZ was effectiever en maakte nog twee doelpunten voor rust. In de tweede helft zette Emmen aan maar werd het in een counter zelfs nog 1-4.

“Als je dit vergelijkt met vorig jaar of twee jaar geleden, dan is dat een wereld van verschil. Dat is heel prettig om te zien,” zei Dick Lukkien voor de wedstrijd. Er heerste een heerlijk voetbalsfeertje in stadion De Oude Meerdijk. Iedereen keek reikhalzend uit naar de eerste thuiswedstrijd van de kersverse eredivisionist.

Een goed begin

FC Emmen begon goed aan de eerste helft. In de tweede minuut was er al een goede mogelijkheid, maar meerdere spelers kozen voor een overstapje in plaats van een uithaal. Vervolgens ging iedereen in het stadion staan en zo schreeuwden ze de ploeg naar voren: de stemming in het stadion was uitstekend! De Drenten kregen kansen, maar het was AZ dat na een kwartier de score opende. Een schot van AZ werd gered door Scherpen, maar de bal belandde bij Seuntjens, wiens voorzet werd ingetikt door Boadu: 0-1 voor de bezoekers.

Maar FC Emmen toonde veerkracht. Nog geen twee minuten na de 0-1 werd een voorzet van Janssen verlengd door Veendorp, waarna Bakker binnentikte. Zo stond het weer gelijk. Beide ploegen speelden om te winnen, dat bleek wel uit het aanvallende spel.

FC Emmen kreeg kansen om op voorsprong te komen via Jansen en Cavlan, maar Ouwejan schoot AZ van ongeveer 30 meter op voorsprong. In de minuten die volgden hadden de Emmenaren het moeilijk en AZ was effectief: Idrissi maakte 1-3 uit een rebound. Pedersen schoot vlak daarna nog op de lat, waardoor FC Emmen met twee doelpunten achterstand de rust in ging.

Kansen over en weer

In de tweede helft zette de formatie van Lukkien weer aan, maar in de laatste fase ontbrak het vaak aan bijvoorbeeld een goede voorzet. In een counter werd het zelfs 1-4 voor AZ, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Desondanks bleef FC Emmen voetballen, gesteund door het publiek. Er kwamen kansen voor Peters, Slagveer en Bijl, maar het bleef bij 1-4. Na het eindsignaal begon het publiek massaal te applaudisseren.

“Welkom in de eredivisie: het gevoel hebben dat je zeker 40 minuten goed mee hebt kunnen doen, maar 4-1 verliezen,” concludeert Lukkien op de persconferentie. Ondanks het resultaat was het toch een aantrekkelijke wedstrijd en de sfeer in het stadion was geweldig. Een goed voorteken voor de rest van het seizoen.

FC Emmen 1 – 4 AZ