FC Emmen vergeet kroon op het werk te zetten

Drie punten uit Oss halen was het doel en dat lag ook voor het grijpen. Tot twee keer toe nam FC Emmen de leiding maar eveneens tot tweemaal toe stond het de gelijkmaker toe. De laatste tegentreffer deed het meeste pijn want die viel een minuut voor het einde van de negentig minuten speeltijd. In plaats van drie punten en aansluiting houden met de top, werd genoegen genomen met een 2-2 gelijkspel.

Aan de hand van de statistieken zou een doelpuntrijk duel worden verwacht. Dat voorgevoel kwam in de eerste helft niet uit. Het was in die fase bepaald geen boeiende krachtmeting. De thuisclub wilde ongetwijfeld wel maar bleef in de goede bedoelingen steken. Bij FC Emmen draaide het ook niet geweldig. Toch waren er een paar kansjes. Zoals voor Rogier Krohne al in de achtste minuut toen hij alleen richting doelman Deckers kon gaan, maar recht in de handen van de sluitpost schoot. Het leek weer een wedstrijd voor de te weinig scorende spits te worden die in de laatste tien duels inclusief beker slechts een maal het net had getroffen. Maar zeven minuten voor de rust deed hij het toch waarvoor hij is gehaald. Een prima aanval over rechts via Gersom Klok en Issa Kallon plus een handig overstapje van Henk Bos bracht hem in scoringspositie en hij werkte het nu keurig af: 0-1. De Emmer treffer deed een deel van het Osser publiek in woede ontsteken, het riep luidkeels om het vertrek van trainer François Gesthuizen.

oss1

Een hoogstandje van Henk Bos.

FC Oss begon direct na de pauze meer pressie op de Emmer verdediging uit te oefenen. Zo had FC Emmen geluk dat topscorer Tom Boere de   raakte en bovendien op buitenspel werd betrapt. Een plotselinge blunder bij FC Oss bracht vervolgens Henk Bos in uitstekende positie maar hij verknoeide de kans door een laconiek passje te geven. Hoewel trainer Dick Lukkien zijn manschappen van de eigen goal af wilde dirigeren kroop FC Emmen steeds meer in de verdediging. Door de vleugelverdedigers werden de voorzetten er onvoldoende uitgehaald waardoor er hachelijke situaties in de Emmer zestien ontstonden. Het leidde twintig minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Josimar Lima haalde net binnen de zestien Cihat Celik onderuit en de Belgische arbiter Kevin Van Damme wees terecht naar de witte stip. Tom Boere schoot vervolgens zijn vierde strafschop van het seizoen binnen wat tevens zijn totaal op elf bracht.

oss3

Josimar Lima (3) haalt Celik (21) onderuit: strafschop.

oss4

De Emmen spelers protesteren keurig in de rij wegens de strafschop.

De slotfase werd boeiend. FC Oss gooide alles op de aanval en FC Emmen loerde op de counter. De kans kwam vier minuten voor het einde toen Cas Peters in de rol van assistgever kroop en vanaf rechts een perfecte voorzet op maat richting Rogier Krohne gaf die eveneens perfect raak kopte: 1-2. De buit leek na een moeizame partij toch binnen dachten de Emmenaren ongetwijfeld maar ze hadden buiten Tom Boere gerekend. In de 89e minuut kon invaller Boban Lazic ondanks de aanwezigheid van twee Emmenaren in zijn nabijheid een voorzet geven die door Tom Boere werd verzilverd: 2-2. Het werd tevens de eindstand. FC Emmen klom door het gelijke spel zelfs een plaatsje maar tot dolle vreugde leidde dat feitje echter niet.

oss7

Rogier Krohne kopt de 1-2 binnen.

oss6

Dennis Telgenkamp moet vissen op de inzet van Tom Boere (links)

oss9

Viktor Maier wordt in de zestien ten val gebracht (Foto’s: Gerrit Rijkens)

FC Oss-FC Emmen 2-2. 38. Krohne 0-1,70. Boere 1-1(strafschop), 86. Krohne 1-2, 89. Boere 2-2. Scheidsrechter; Van Damme. Gele kaart: Cicek, Van den Ouweland (FC Oss), Lima, Fleuren (FC Emmen). Toeschouwers: 2000.
FC Oss; Deckers: Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Statie, Van den Ouweland (60. Lazic), Kamaci, Celik, Mathieu, Boere, Bakx.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Olijve, Bos, Loen (82. Maier), Kallon (60. Türk), Krohne, Peters.