FC Emmen onder 17 wint op karakter

FC Emmen onder 19 leed een onverwachte nederlaag bij Go Ahead Eagles JO19. De onder 17 jeugd van FC Emmen won voor de tweede keer dit seizoen. Slachtoffer werd NEC/FC Oss dat met 1-0 werd verslagen.

Go Ahead Eagles JO19-FC Emmen JO19 2-0
Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was FC Emmen oppermachtig maar in het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. Dat de thuisploeg met de overwinning aan de haal ging, had het te danken aan het onvermogen van FC Emmen om in de eerste helft te profiteren van een half dozijn uitstekende doelkansen. Kjelt Engbers kreeg drie mogelijkheden, Thom Scheper liet eentje liggen en uit een paar scrimmages tussen de 31e en 26e minuut had ook gescoord kunnen worden. De rust ging daardoor in met een dubbelblanke stand. Anderhalve minuut na de hervatting kwam Go Ahead Eagles op voorsprong via een door het centrum opgezette aanval. Blijkbaar had dit doelpunt een verlammende uitwerking op de Emmenaren want daarna lukte niets meer. Drie minuten voor het einde voegde de thuisclub daar nog een tweede treffer aan toe.
FC Emmen JO19: Scherpen: Sliedrecht, Van Dijk (75. Jochem Scholten), Van den Berg, Wielink, Bijlsma, Deiman (74. Hindriks), Scheper, Ngendakumana, Engbers, De Grote.

FC Emmen JO17-NEC/FC Oss JO17 1-0
FC Emmen onder 17 boekte de tweede overwinning van het seizoen. De zwaar bevochten drie punten zijn uiterst welkom om in het eerste seizoen in de eredivisie te overleven. In de eerste helft oefenden de gasten direct veel druk uit en de paal moest een keertje redding in het voordeel van de Emmenaren brengen. De 1-0 in de 26e minuut kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Thijs Dallinga werd met een dieptepass bediend en maakte het karwei keurig af: 1-0. Tot aan de rust had de thuisploeg de boel redelijk onder controle. Op slag van rust had het zelfs 2-0 kunnen staan maar de vrije trap van Matthijs Verheul raakte de staander. Na de rust ging NEC/FC Oss vol voor de gelijkmaker. De thuisploeg moest het van counters hebben terwijl achterin onder aanvoering van doelman Robin Jalving verbeten werd verdedigd. De Emmer doelman had bovendien het geluk aan zijn zijde toen NEC/FC Oss een kwartier voor tijd de lat raakte. Vijf minuten voor het einde was er nog een hachelijke situatie maar ook dat overleefden de knokkende Emmenaren zonder kleerscheuren.
FC Emmen JO17: Jalving; Roosken, Luchies, Verheul, Osazee, Aalderink, Keen, Freddie Quispel (66. Scholte), Carty (76. Brand), Dallinga, Margaritha.

dscf2948

Freddie Quispel sticht gevaar met een kopbal.

dscf2949

Ciano Carty lanceert een voorzet.

dscf2955

Jubel rond doelpuntenmaker Thijs Dallinga (met gezicht naar camera)

FC Emmen JO15-Go Ahead Eagles JO15 1-3
Een toch ietwat teleurstellende nederlaag voor de Emmenaren want de bezoekers stonden een plaatsje lager geklasseerd. Na een helft spelen zag het trouwens ook nog niet naar een nederlaag uit. De gasten begonnen iets beter maar de thuisploeg voetbalde zich langzamerhand onder de druk uit. Zonder overigens tot grote kansen te komen. In de 22e minuut kwam Go Ahead Eagles wel op voorsprong met een schot in de bovenhoek. Twee minuten later stond het echter al weer gelijk door Jeroen Welles na een assist van Dion Klaassen. Tot aan de rust was FC Emmen vervolgens dominant. Na de pauze wilde FC Emmen uiteraard op het goede spel voortborduren. Maar in de tweede minuut werd het 1-2 na een slechte terugspeelbal. FC Emmen speelde slordig en incasseerde ook nog een derde treffer toen Dion Klaassen zijn eigen doelman klopte. Invaller Edgar Meijles kreeg nog een honderd procent kans in de slotfase maar de Deventer doelman stond op zijn post.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Dion Klaassen, Dijk, Bjorn Klaassens (Meijles), Slor (Schuiling), Welles, Draisma (Abad), Gierveld, Plaggenborg, Meinen (Lie-a-Lien).

FC Emmen JO13 (1)-AZ JO 13 (1) 2-3
Vanuit gegroepeerd verdedigen gaf FC Emmen tegen de ongeslagen koploper van de eerste divisie AZ weinig kansen weg. Zelf kwam het al in de zesde minuut op voorsprong toen Dave Funke vanuit een corner de bal uitstekend in de hoek kopte: 1-0. AZ speelde in een hoog tempo en probeerde via de flanken gevaarlijk te worden. Door uitstekend verdedigen van de Emmenaren bleef het aantal doelkansen beperkt. Het werd wel 1-1 in de 12e minuut door een uitstekende kop goal. AZ bleef hierna aandringen maar de ruststand werd 1-1. Na de pauze was het opnieuw AZ dat aandrong, maar FC Emmen bleef overeind. In de 37ste minuut werd het toch 1-2 voor AZ na een daverend afstandsschot. FC Emmen bleef echter zoeken naar mogelijkheden en in de 53ste minuut was het Jan Anne Dijkstra die met een prachtig afstandsschot van twintig meter de keeper van AZ het nakijken gaf en de 2-2 aantekende. De euforie was groot en op basis van de inzet was een gelijkspel een goede prestatie. In de laatste corner van de wedstrijd moest FC Emmen toch nog een tegentreffer te incasseren en pakte AZ de volle buit door de 2-3 binnen te tikken. Ondanks het verlies kan FC Emmen terugkijken op een goede wedstrijd tegen een van de beste teams van Nederland. Op basis van karakter en inzet had er een gelijkspel ingezeten.
AZ-trainer Jeroen Peetoom had waardering voor FC Emmen JO13. “FC Emmen was irritant op een goede manier; hard in de duels, tijd rekken als het nodig is… Ik heb daar bewondering voor. Wij hebben weliswaar gedomineerd, maar zij maakten het ons door hun felle manier van spelen erg lastig.”
FC Emmen: Sibon, Meijer (Zwaagstra), Tempelman, Funke, Kuik, Egberts, Zwikker, Falke, Ridderbusch (Dijkstra), Lamberink (Zegiri), de Munnik.

dscf2941

Doelman Wouter Sibon en verdediger Dave Funke ziet de bal aankomen die echter op de lat zal vallen.