Terug naar overzicht Terug

Vraagteken rond inzetbaarheid Sander Rozema


De kans bestaat dat FC Emmen het vrijdagavond in Oss zonder aanvoerder Sander Rozema moet doen. De middenvelder heeft nog last van een tik op de knie die hij afgelopen zondag tegen FC Dordrecht opliep. Mocht Rozema niet spelen is Youri Loen zijn vervanger. Verder keert Josimar Lima terug in de basis. Nick Bakker moet daarvoor op de bank plaatsnemen.


Verveling bij wedstrijden waarbij FC Oss is betrokken, lijkt niet mogelijk. De doelpunten vallen immers, zowel voor als tegen, als rijpe appels van de bomen. Ga maar na: in de laatste zeven wedstrijden van FC Oss vielen maar liefst 46 doelpunten wat een gemiddelde van 6,5 per wedstrijd is. Ter vergelijking: bij de laatste zeven competitieduels van FC Emmen vielen slechts 16 doelpunten wat gemiddeld 2,3 is. Of FC Oss blij met dergelijke statistieken is, valt natuurlijk te betwijfelen. Op dit moment is de ploeg van trainer François Gesthuizen een voorname kanshebber voor degradatie naar de tweede divisie.

De uitslagen van FC Oss zijn ook bizar. Zo werd uit met 7-0 van Jong Ajax verloren, thuis ging RKC Waalwijk met een 5-2 zege in de bus, FC Eindhoven hield aan het bezoek aan Oss een 6-2 overwinning over en afgelopen weekeinde verloor FC Oss in een opwindend duel met 4-3 van NAC Breda. Toch was FC Oss in die laatste wedstrijd dichtbij een goed resultaat. Het kwam terug van een 0-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong. Vervolgens maakte NAC gelijk en in de 93e minuut gingen de bezoekers alsnog met een 3-4 zege naar huis. NAC had daarvoor wel een treffer in eigen doel van FC Oss speler Justin Mathieu nodig. Eerder in het seizoen speelde FC Oss een keurige bekerwedstrijd uit tegen Feyenoord. Het verloor weliswaar met 5-1 maar nam wel brutaalweg de leiding.

De statistieken van de duels in Oss wijzen uit dat FC Emmen in de laatste zes seizoen daar slechts een maal heeft verloren. Die ene nederlaag telde overigens wel voor drie want op 14 maart 2014 werd het een ontluisterende 8-0 nederlaag. In totaal hebben de ploegen elkaar 24 maal in Oss ontmoet. FC Emmen won daarvan 12 keer, de thuisclub zegevierde 8 maal en 4 keer eindigde het in een gelijkspel.

Scheidsrechter is de Belg Kevin van Damme. De 26-jarige arbiter fluit zijn wedstrijden in de Belgische tweede klasse wat te vergelijken is met de Jupiler League. Hij floot vier keer dit seizoen en deelde zeventien kaarten uit.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Olijve, Bos, Loen (Rozema), Kallon, Krohne, Peters.