Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen boekt oefenzege op Be Quick


Jong FC Emmen heeft een 3-0 overwinning behaald op een selectie van Be Quick 1887. Na een helft spelen leidden de Emmenaren met 1-0.


Van de potentiële basis kandidaten stonden Josimar Lima, Oguzhan Türk en Viktor Maier in de begin opstelling. Lima speelde daarvan een uur, Maier een helft en Türk de hele wedstrijd. Jong FC Emmen ging flitsend van start en scoorde al na vier minuten. Justin Mulder raakte in eerste instantie de paal maar kreeg ook de rebound voor de voeten en scoorde toen wel. Hoewel Jong FC Emmen driekwart van de tijd op de helft van de tegenstander doorbracht, bleef in de eerste helft een verdere score uit. Schoten van Derian Reinders en Viktor Maier gingen respectievelijk in het zijnet en eindigde op de vuisten van de doelman. Be Quick kreeg tien minuten voor de rust een mogelijkheid maar het schot ging via de lat over het doel.
Met Pascal Huser als vervanger voor Viktor Maier ging FC Emmen op dezelfde voet voort en dat leidde tot de 2-0 van Pascal Huser na een uur spelen. Zes minuten later strafte Derian Reinders weifelen in de Be Quick verdediging keurig af met de 3-0. In de slotfase werden nog de onder 19 spelers Thom Scheper en Sander de Grote ingebracht. Zij brachten meer leven in de brouwerij maar verdere doelpunten bleven uit.
Jong FC Emmen-Be Quiuck 1887 3-0. 4. Mulder 1-0, 61. Huser 2-0, 66. Reinders 3-0.
Jong FC Emmen: Sietsma (46. Elmali): Aslan, Lima (62. Van Dijk), Wielink, Baric, Reinders, Dos Santos (70. Scheper), Türk, Maier (46. Huser), Albertus, Mulder (70. De Grote).