FC Emmen toont karakter in Volendam

FC Emmen heeft in een spannende topper veerkracht getoond tegen FC Volendam. De Drentse formatie stond na 25 minuten op een 2-0 achterstand, maar aan het einde van de bloedstollende wedstrijd stond er 2-2 op het scorebord.

De Emmenaren begonnen sterk aan de wedstrijd, gesteund door een uitverkocht gastenvak met vierhonderd Emmenaren. In de eerste paar minuten lieten ze duidelijk zien waarvoor ze naar Volendam waren gekomen. De spelers waren scherp in de duels en iedereen zat er kort op. Helaas was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd ook meteen een doelpunt voor de Volendammers. Daryl van Mieghem schoot een vrije trap vanaf 25 meter in de kruising, buiten bereik van doelman Michael Brouwer.

Al snel volgde de volgende fikse tegenvaller voor de Drentse formatie, namelijk het uitvallen van Lorenzo Burnet en Peter van Ooijen. Na nog geen twintig minuten moesten zij het veld verlaten en werden ze vervangen door Mitch Apau en Azzeddine Toufiqui.

De tweede kans van de oranjehemden leverde ook een doelpunt op. Het was oud-Emmenaar Boy Deul die topscorer Robert Mühren oog in oog zette met Brouwer. De spits faalde niet en schoot de bal beheerst achter de keeper.

In een mindere fase van FC Emmen scoorde de ploeg toch de aansluitingstreffer. Het was Jasin Assehnoun die van links naar binnen dribbelde en de bal voorgaf. Jeredy Hilterman tikte de bal knap achter doelman Barry Lauwers. Meteen na deze treffer dacht Volendam het vierde doelpunt van de avond te maken, maar Brouwer pareerde de inzet van Dean James. In het restant van de eerste helft waren er geen kansen meer en dus gingen de spelers rusten met een 2-1 tussenstand.

Spannende tweede helft
De ingevallen Oussama El Azzouzi wist vlak na rust bijna de gelijkmaker binnen te koppen. Na een hoekschop dacht de middenvelder via het hoofd te scoren maar de doelman pareerde de bal met een goede reflex.

De Drenten hadden het overwicht in de tweede helft en dit resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo was Toufiqui gevaarlijk, maar hij nam de bal net verkeerd aan. Ook een schot van de geboren Volendammer Jari Vlak kon gekeerd worden.

In de 75ste minuut leek de ingevallen Reda Kharchouch de gelijkmaker te scoren. De lange aanvaller stond amper tien seconden in het veld en schoot de bal hard tegen de touwen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later kwam de gelijkmaker dan toch op het scorebord, opnieuw via Hilterman. De spits scoorde vanaf elf meter nadat El Azzouzi in het strafschopgebied ten val werd gebracht door Deul. Hilterman schoot de bal hard via de onderkant van de lat binnen: 2-2. Wat volgde was een fase waarin spelers aan beide kanten het fysiek moeilijk hadden, maar waarin vooral FC Emmen op zoek leek te zijn naar de winst.

In de absolute slotfase hadden er aan beide kanten nog doelpunten kunnen vallen. Zo moest Brouwer zich nog een keer strekken na een poging van Van Mieghem. De Drentse formatie was nog gevaarlijk via Kharchouch, maar zonder succes. Gezien het spelbeeld was de 2-2 na het laatste fluitsignaal van Serdar Gözübüyük een terechte uitslag.

Door het gelijke spel komt FC Emmen op 26 punten uit veertien wedstrijden, waarmee het de tweede plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 19 november. Dan speelt de ploeg van Dick Lukkien in eigen huis tegen Jong PSV. De Eindhovenaren speelden vanavond met 2-2 gelijk thuis tegen TOP Oss.

FC Volendam – FC Emmen: 2-2
10. Van Mieghem 1-0
25. Mühren 2-0
33. Hilterman 2-1
82. Hilteman 2-2 (pen.)