FC Emmen test Deense linkervleugelverdediger

Jong FC Emmen speelde donderdag onder grotendeels stromende regen een oefenduel tegen de kersverse zaterdag hoofdklasser Staphorst. De jonge Emmenaren wonnen met 6-1 na een ruststand van 1-1. In dit duel maakte Nicklas Nygaard Svendsen zijn opwachting, hij is een linkerverdediger van de Deense kampioen FC Kopenhagen die maar liefst 35 jeugdinterlands voor Denemarken in de categorieën onder 16, 17, 18 en 19 op zijn naam heeft staan. Hij speelde het afgelopen seizoen meestal in het tweede team van FC Kopenhagen waarvan ook de kersverse Emmer doelman Thomas Villadsen deel uitmaakte.
Jong FC Emmen had in de eerste helft moeite met scoren, zo miste Bas Dost twee goede mogelijkheden en het kwam zelfs op een 1-0 achterstand. Doelman Lennon Ebeltjes reageerde niet alert genoeg op een te zachte terugspeelbal waarvan de Staphorsters profiteerden. Kort voor rust schoot Berry Schepers met een knal van net buiten het strafschopgebied de partijen op gelijke hoogte.
Na rust, met Björn Zwikker in de ploeg voor Martijn Kamps, draaiden de Emmenaren op volle toeren. Zwikker schoot eerst nog tegen de paal maar Bas Dost maakte er in de 68e minuut uit een rebound 1-2 van. Dost was vervolgens de aangever bij de 1-3 van Frank Hoolsema. In de laatste drie minuten maakten Marcel Pannekoek (kopbal uit een corner) en Bas Dost (twee maal) er 1-6 van.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, De Roo, Bergsma, Svendsen; Huizenga (75. Hoolsema), Kamps (46. Zwikker), Schepers; Bernhardt, Dost, Pannekoek.