FC Emmen laat Feyenoord ontsnappen

Wedstrijden tegen topclubs in Veenoord is FC Emmen niet altijd goed bekomen. Vorig jaar verloor het met 6-0 van Ajax en daarvoor met 5-0 van FC Twente. Tegen het met vele topsterren opgewaardeerde Feyenoord leek er na luttele minuten ook een hoge score in te zitten want de start van FC Emmen was slecht. In de eerste minuut gaf Ronald Breinburg, bij afwezigheid van Jannes Wolters in het centrum opgesteld, al een kans weg aan Roy Makaay en in de derde minuut scoorde de voormalige topschutter van Bayern München dan wel. Daar hoefde hij echter weinig voor te doen want er ging een afgrijselijke blunder van doelman Thomas Villadsen aan vooraf die bijna op zijn eigen doellijn staande Makaay wilde uitkappen maar hopeloos de fout in ging. FC Emmen was daarna de zenuwen echter snel de baas, trok gelijk en ging zelfs even over Feyenoord heen. Na negentig minuten stond er uiteindelijk een 3-2 stand op het scorebord in het voordeel van de Rotterdammers die overigens te laat in Veenoord arriveerden waardoor de wedstrijd later begon dan gepland. FC Emmen ontging daarmee een sensationeel resultaat maar kon met opgeheven hoofd het met zo’n 7000 kijkers gevulde sportpark Veenoord verlaten.
Na de 0-1 in de derde minuut maakte FC Emmen vijf minuten later gelijk. Mark Bevaart ging uitstekend door op rechts en Roy Stroeve tikte de voorzet langs doelman Ekramy: 1-1. De Emmenaren bleven met soms goed voetbal in de wedstrijd tegen een Feyenoord dat eigenlijk gewoon countervoetbal pleegde. In de 17e minuut was de sensatie compleet toen Roy Stroeve een verdedigingsfout bij Feyenoord afstrafte. FC Emmen hield de 2-1 voorsprong acht minuten vast toen Feyenoord, dat uitgezonderd Tim de Cler met al zijn sterren aantrad, met een gelukje op gelijke hoogte kwam. Michael van der Kruis gaf een vrije trap weg op de rand van het strafschopgebied. De Guzman scoorde daaruit omdat de bal van richting werd veranderd waardoor Villadsen kansloos was: 2-2. Voor rust kreeg FC Emmen nog twee mogelijkheden, eerst leek Geoffrey Verweij de 3-2 te hebben gescoord maar werd afgefloten wegens buitenspel. Morten Friis stond ook nogeens in goede positie maar kreeg de voet niet goed tegen de bal. Bij FC Emmen speelde de Deen Nicklas Svendsen als linkervleugelverdediger overigens een solide partij. Hij stond tegenover Andwele Slory die niet tot opvallende daden kwam.
Met Robin Demeijer voor Mark Bevaart begon FC Emmen aan de tweede helft. Wie had verwacht dat Feyenoord nu wel even de zaken naar de hand wilde zetten kwam bedrogen uit. FC Emmen hield niet alleen stand maar kreeg zelfs de handen op elkaar met goed voetbal. Veel kansen kwamen er niet meer wel onthield scheidsrechter Steegstra, wiens voorkeur licht naar Feyenoord leek over te hellen, FC Emmen een strafschop nadat Kevin Hofland hands maakte. Gezien het spelbeeld was het zonde dat Michael Mols zes minuten voor tijd de gelegenheid werd geboden door een slecht opgestelde Ronald Breinburg de winnende treffer te scoren. Toch tevreden gezichten bij FC Emmen natuurlijk terwijl Feyenoord dankzij Mols het gezichtsverlies beperkte. Feyenoord coach Bert van Marwijk was dan ook niet tevreden. ,,
Het is echter wel eens goed om zo’n wedstrijd te spelen. Deels om het optimisme om de ploeg wat te temperen, maar vooral omdat het nu gemakkelijk wordt om de puntjes op de ï te zetten. We stonden  ongeconcentreerd te voetballen. Tegen amateurclubs kun je dat nog veroorloven, maar tegen een ploeg uit de eerste divisie niet. FC Emmen was natuurlijk super gemotiveerd. Wij waren juist wat vermoeid. Dat kan gebeuren, maar dat moet je oplossen door vooral simpel te spelen. Dat hebben we niet gedaan.’
 FC Emmen-Feyenoord 2-3. 3. Makaay 0-1, 8. Stroeve 1-1, 17. Stroeve 2-1, 25. De Guzman 2-2, 84. Mols 2-3. Schiedsrechter: Steegstra. Gele kaart: Van der Kruis, Bevaart (FC Emmen). Toeschouwers: 7000.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart (46. Demeijer), Breinburg, Van der Kruis, Svendsen (75. Görtz); Bonevacia, Stroeve, Haemhouts: Friis (75. Bernhardt), Van Dijk, Verweij (75. Pannekoek).
Feyenoord: Ekramy; Lucius (74. D. Buijs), Vlaar (74. J. Buijs), Hofland, Bahia (79. Lensky); Sahin (46. Hofs), De Guzman (67. Bruins), Van Bronckhorst (60. Wijnaldum); Slory, Makaay (46. Mols) en Drenthe (79. Biseswar)