Normale nederlaag FC Emmen tegen FC Twente

De 3-0 nederlaag van FC Emmen tegen FC Twente mag als een normale uitslag tegen een subtopper in de eredivisie worden beschouwd. Belangrijk is dan de vraag of de ploeg desondanks zelf ook aan het voetbal is toe gekomen. Dat was zeker in de beginfase niet het geval omdat de Tukkers de Emmenaren op de eigen helft vast pinden. De uitvallen waren sporadisch omdat het balbezit meestal maar een paar tellen duurde. Toch kwam FC Twente ondanks een groot overwicht niet aan een groot aantal doelrijpe kansen toe. De twee goals in de eerste helft kwamen uit het oogpunt van FC Emmen een beetje vreemd tot stand. Na een kwartier leek Ronald Breinburg een lichte overtreding op Romano Denneboom te maken maar scheidsrechter Diks zag er een strafschop in die Blaise N’Kufo benutte. Na precies een half uur was Jannes Wolters halverwege de eigen helft aan het ruzie maken met N’Kufo, scheidsrechter Diks negeerde echter de duw- en trekpartij, liet doorspelen en Denneboom maakte prompt de 2-0. Daar tussen door had FC Emmen eventjes een sterke fase toen het twee hoekschoppen achter elkaar forceerde ingeleid door een kopbal van Sergio van Dijk die doelman Cees Paauwe naast tikte.
Bij FC Emmen speelde in de eerste helft Robin Demeijer op de positie van de onfortuinlijke Guus de Vries. In de tweede helft stond Kevin Görtz linksachter en moest vol aan de bak tegen de goochelaar Sergio Zijler. Demeijer was naar het middenveld doorgeschoven in plaats van de wat bleekjes acterende Haemhouts. Daar stond tegenover een grote portie inzet van bijvoorbeeld Michael van der Kruis, hij kreeg geel wegens het onderuit schoffelen van N’Kufo, Jannes Wolters en ook de Deen Morten Friis op de rechtervleugel. Aan werklust ontbreekt het zeker niet in het team van Gerry Hamstra en in de tweede helft werd het mede daardoor een meer gelijkwaardige wedstrijd. Toch werd Thomas Villadsen nog een keertje gepasseerd en wel na een prima aanval van FC Twente in de 56e minuut die door Wout Brama werd afgerond. In de slotfase ging FC Emmen nog op jacht naar de eretreffer. Robin Demeijer was er met een schot, waarmee de Twentse goalie enige moeite had, er in de 70e minuut het dichtste bij.
FC Twente-FC Emmen 3-0. 15. N’Kufo (strafschop) 1-0, 30. Denneboom 2-0, 56. Brama 3-0. Scheidsrechter: Diks. Toeschouwers: 2000 (in Bergentheim).
FC Emmen: Villadsen; Breinburg (46. Bevaart), Wolters, Van der Kruis, Demeijer; Bonevacia (46. Huizenga), Stroeve, Haemhoutjes (46. Görtz); Friis, Van Dijk, Verweij (73. Pannekoek).

Jannes Wolters duelleert met Alfred Schreuder.

Geoffrey Verweij had het niet gemakkelijk.