Terug naar overzicht Terug

FC Emmen tegen vernieuwd Go Ahead Eagles


Wie de stand in de Jupiler League erbij neemt gaat wellicht denken dat FC Emmen na een aantal zware weken het nu wel iets gezapiger kan doen. Komende tegenstander Go Ahead Eagles staat immers tien plaatsen lager geklasseerd en heeft vijftien pluspunten minder op de staat van dienst staan. Maar zo werkt het uiteraard niet, de Deventenaren zullen zeker in eigen huis het de Emmenaren meer dan behoorlijk lastig kunnen maken.

Voor FC Emmen-trainer Dick Lukkien speelt de lage klassering van de Eagles geen rol. ,,Van onderschatting kan geen sprake zijn, wie zijn wij om een ploeg te onderschatten. De altijd geweldige entourage in Deventer zorgt er ook wel voor dat je bij de les blijft. Go Ahead Eagles speelt wel wisselvallig. Er zijn veel nieuwe jongens gekomen en een andere trainer, dat kan de oorzaak zijn maar volgens mij staat het wel te laag. Afgelopen vrijdag tegen SC Cambuur had Go Ahead ook een gelijkspel verdiend maar kreeg geen strafschop waar het wel eentje had moeten hebben.’’ FC Emmen gaat het in de Adelaarshorst doen met bijna dezelfde formatie dan die van tegen NEC. Alleen keert de toen geschorste Keziah Veendorp terug waarvoor Tim Siekman moet wijken.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Jansen, Bannink.

Go Ahead Eagles heeft de winterstop benut om de selectie stevig door elkaar te gooien. Zo werden Robin Buwalda (NEC), Hamid Zarbaf (HHC Hardenberg), Aaron Nemane (Manchester City), Levi Opdam (Jong AZ), Bruno Andrade (Birkiraq, Malta) en Mauro Savastano (Jong Ajax) aangetrokken. Daartegenover staat het vertrek van ondermeer Leon de Kogel (naar Cornella, 2e divisie Spanje), Shadrach Eghan (naar Telstar), LaVeu Corbin-Ong (naar Azië) en Tim Hölscher (naar Esbjerg). Verder werd nog van een trio mindere goden afscheid genomen. Nieuwe trainer Jan van Staa heeft uit de vernieuwde selectie nog geen winnende formatie kunnen samenstellen, maar het is duidelijk een andere ploeg dan die op 29 september in Emmen een 0-0 gelijkspel behaalde. Go Ahead verloor drie van de laatste vier duels maar had afgelopen vrijdag pech tegen Cambuur door een arbitrale beslissing die ten onrechte in het nadeel uit viel. Opvallendste speler is spits Sam Hendriks die ondanks de lage klassering van zijn ploeg toch al zestien keer heeft gescoord.

FC Emmen doet het over het algemeen best goed in de Adelaarshorst. Van de 23 aldaar gespeelde onderlinge ontmoetingen wonnen de Emmenaren er negen tegenover twaalf verliespartijen en slechts twee gelijke spelen. Van gelijke spelen weten ze overigens in Deventer ook alles want na FC Emmen met elf remises staat Go Ahead gedeeld tweede met acht. Daar zullen ook wel een paar bij zijn geweest van ‘die hadden we moeten winnen.’