Terug naar overzicht Terug

FC Emmen klimt na winst in Deventer naar vierde plaats


FC Emmen is door een 1-0 overwinning in de Deventer Adelaarshorst naar de vierde plaats geklommen. Matchwinner was Alexander Bannink die al na een kwartier scoorde. Ook in de derde periode blijven de Emmenaren een prominente rol spelen door samen met FC Dordrecht uit vier duels nog zonder puntverlies te zijn.

Er zijn tijden geweest dat FC Emmen met knikkende knieën naar de Adelaarshorst ging maar daar is momenteel weinig reden toe. FC Emmen lijkt momenteel de Deventenaren ontgroeid die onder de nieuwe trainer Jan van Staa geen blijk geven de play offs te willen halen. Maar FC Emmen maakte daar voor de pauze niet optimaal gebruik van door slechts met een doelpunt verschil de rust in te gaan. Dat doelpunt werd na een kwartier gescoord door Alexander Bannink. Eraan vooraf ging een door doelman Dennis Telgenkamp onderbroken aanval van de thuisclub en stond daarmee aan de basis van een succesvolle omschakeling. Gelanceerd door Jeroen Veldmate en Cas Peters maakte Alexander Bannink de kans geweldig af. Het was zijn zesde competitiegoal en zijn derde in de laatste drie wedstrijden. In het restant van de eerste helft had FC Emmen weinig te duchten. Er kwamen nog kansen voor Cas Peters en Anco Jansen maar de goede afronding ontbrak.

AT5W0146

De prachtige adelaar kon de thuisclub geen vleugels geven.

AT5W0211

De FC Emmen supporters waren prominent aanwezig.

AT5W0213

Anco Jansen wordt aangepakt.

AT5W0236

Alexander Bannink laat doelman Sonny Stevens kansloos: 0-1.

Go Ahead Eagles trainer Jan van Staa paste direct na rust een wissel toe. De helemaal uit Engeland gehaalde Aaron Nemane moest wijken voor Sjoerd Overgoor. Veel effect had dat aanvankelijk niet maar het met 4177 toeschouwers opgekomen publiek, een laagterecord dit seizoen voor de Eagles, gaf vooreerst nog wel steun. De thuisploeg poogde FC Emmen onder druk te zetten en kreeg na een kwartier ook een grote kans op de gelijkmaker. Jeroen Veldmate maakte een beoordelingsfoutje waardoor Bruno Andrade de kans op de gelijkmaker kreeg. Hij moest echter zoals zovelen voor hem dit seizoen zijn meerdere in FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp erkennen. Het was een kritiek momentje en trainer Dick Lukkien besloot daarop wat vers bloed in het elftal te brengen door Tim Siekman in te wisselen voor Youri Loen. Siekman was voor de start van het seizoen overigens op proef in Deventer maar de club koos toen voor Rick Ketting.

AT5W0256

Nick Bakker ziet Levi Opdam op zich af komen.

AT5W0267

Gersom Klok in een hoogstandje.

AT5W0294

Cas Peters laat spoor van vernieling achter.

AT5W0357

Alexander Bannink remt zijn tegenstander af.

Omdat het verschil op een doelpunt bleef steken werd het nog een spannende slotfase. Bij FC Emmen kregen Nick Bakker en Glenn Bijl geel voor niet zo nodig lijkende overtredingen. Het werd wat de kaartenlast betreft nog erger toen Bijl ook nog een tweede gele kaart ontving en mocht gaan douchen. En komende vrijdag tegen De Graafschap een vrije avond heeft. De spanning werd met vier minuten extra tijd verlengd. FC Emmen kreeg nog wat kansen op een tweede treffer, vertraagde ook waar nodig met als uiteindelijk resultaat een verdiende zege op een zwak Go Ahead Eagles. De 4177 toeschouwers, minus de schare FC Emmen aanhangers, konden hun fluitkunsten op de selectie botvieren.

AT5W0480

Anco Jansen doet een buikschuiver.

AT5W0491

Glenn Bijl moet er na zijn tweede gele kaart af.

AT5W0554

Foto’s: Gerrit Rijkens.

Go Ahead Eagles – FC Emmen 0-1. 15. Bannink 0-1. Scheidsrechter: Kamphuis. Rode kaart (2x geel): 84. Bijl (FC Emmen). Gele kaart: Zarbaf (Go Ahead Eagles), Bijl (FC Emmen). Toeschouwers: 4177.
Go Ahead Eagles: Stevens; Zarbaf (83. Werkhoven), Ketting, Buwalda, Opdam, Dekker, Suk, Nemane (46. Overgoor), Beltrane (72. Langedijk), Andrade.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen (63. Siekman), Peters, Jansen (88. Bilate), Bannink (85. Chacon).

Karakteristieken Go Ahead Eagles-FC Emmen:
Balbezit: 48-52%
Doelpogingen: 9-14
Schoten op doel: 5-7
Schoten naast doel: 4-7
Vrije trappen: 20-19
Corners: 2-10
Reddingen doelman: 6-5
Rode kaarten: 0-1
Gele kaarten: 2-3