Kjell Scherpen kopt FC Emmen O19 naast Excelsior

Dat Kjell Scherpen aardig kon keepen was wel bekend, FC Emmen heeft hem niet voor niets een contract laten tekenen. Maar koppen kan hij ook, zo bewees hij zaterdag in de wedstrijd tussen de onder 19 teams van FC Emmen en Excelsior Rotterdam. De Emmenaren leken op een 0-1 nederlaag af te koersen maar kwamen in de vierde minuut van de extra tijd toch nog naast de gasten. Kjell Scherpen was mee naar voren getogen en uit een hoekschop kopte hij de gelijkmaker binnen.

FC Emmen JO19-Excelsior JO19 1-1
Koploper Excelsior had het niet gemakkelijk op De Oude Meerdijk. Vooral in de eerste helft werden door de thuisclub diverse doelrijpe mogelijkheden gecreëerd maar in de afwerking liet FC Emmen het afweten. Daarnaast hadden de Rotterdammers een prima keepende Stefan Kok in het doel staan. Zo maakte hij in de 33e minuut een inzet van Lorenzo Hindriks na een fraai opgezette aanval onschadelijk. Hoewel FC Emmen dus grotendeels het spelbeeld bepaalde was de beste mogelijkheid voor de gasten. Spits Carlito Fermina kreeg vrij spel na een verdedigingsfoutje maar stuitte op de uitkomende Kjell Scherpen. De rust ging in met 0-o maar FC Emmen had gewoon voor moeten staan. Excelsior begon de tweede helft wat agressiever zonder vooreerst tot grote kansen te komen. Bij FC Emmen was Thijs Dallinga na een mooie actie dichtbij een treffer maar zijn schot ging voorlangs. Elf minuten voor het einde kwam FC Emmen op achterstand. Een vrije trap vanaf bijna op de achterlijn werd ingekopt: 0-1. In het restant van de wedstrijd gebeurde er van alles. Bas Aalderink kreeg twee maal geel dus rood, een grensrechter ging met kramp ondersteboven en toen was er nog Kjell Scherpen. In een ultieme poging alsnog een puntje te redden toog hij in de extra tijd naar voren bij een hoekschop. Met zijn twee meter en twee centimeters torende hij boven de rest uit en knalde met het hoofd de meer dan verdiende gelijkmaker binnen.
FC Emmen; Scherpen; Osazee, Timmerman, Berends, Roosken, Hindriks (71. Margaritha), Deiman, Engbers, Aalderink, Quispel, Dallinga.

FC Emmen O19-doelman Kjell Scherpen kopt de gelijkmaker binnen

FC Emmen JO15-Cambuur JO15 2-4
FC Emmen onder 15 had niet de beste dag van het seizoen. Het ging thuis met 4-2 de boot in tegen het vijf plaatsen lager geklasseerde Cambuur. In de eerste helft ging het nog wel. FC Emmen had redelijk controle maar creëerde weinig kansen. Het nam nog wel via Djairo Fik de leiding maar de voorsprong ging kort daarna weer verloren door een Friese counter. De 1-1 was tevens de ruststand. Na de thee liep het niet echt meer bij de Emmenaren. In balbezit was de thuisploeg slordig en in de 46e minuut kwam het bovendien weer op achterstand door opnieuw een counter: 1-2. Twee minuten later sloeg FC Emmen weer terug via een goal van Luca Broers maar dat was het laatste positieve feit wat FC Emmen betrof. In een tijdsbestek van vijf minuten zorgden twee verdedigingsfouten er voor dat SC Cambuur op een 2-4 voorsprong kwam die vervolgens niet meer uit handen werd gegeven.
FC Emmen JO15: Sibon; Funke (36. Broers), Meijles, Hulshof, Mansaray, IJpelaar (50. Drayer), Kriekjes, Fransen, Tinholt (60. Egberts), Roufs, Fik.

AFC JO13-FC Emmen JO13 (1) 6-2
De start van FC Emmen onder 13 was niet geweldig. Binnen twee minuten was het al 1-0. FC Emmen herpakte zich daarna goed en maakte vijf minuten later al gelijk door Mats Kartoidjojo na een geweldige aanval. Hierna was het weer de beurt aan AFC dat voor rust nog uitliep naar 4-1. FC Na de rust tapte Emmen uit een ander vaatje, de duels werden beter aangegaan en er werd ook gescoord. Na de 4-2 van Jan Doldersum kreeg FC Emmen nog een aantal mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, waaronder een penalty die werd gemist. Daarna liep AFC nog uit naar de 6-2 eindstand.

Urk JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 2-0
FC Emmen ging goed van start en zette de fysiek sterkere thuisclub onder druk. Er kwamen ook kansen voor de Emmenaren, Mike Kriekjes (tweemaal) en Christiaan Oranen konden die echter niet afwerken. Een 0-2 ruststand zou gezien de veldverhouding normaal zijn geweest. In de tweede helft zette de tendens van de eerste periode zich voort maar de openingsgoal viel uit het niets aan de andere kant. In de 37e minuut kwam Urk op een 1-0 voorsprong. Daarna verloren de Emmenaren even de controle over de wedstrijd om die in de slotfase weer terug te krijgen. Opnieuw Mike Kriekjes en Chritiaan Oranen lieten de kansen op de gelijkmaker liggen. In de extra tijd scoorde Urk tenslotte de voor hen bevrijdende 2-0. Een zure nederlaag voor de Emmenaren die meer hadden verdiend.
FC Emmen JO13(2): De Weerd; Dekker, Ruigrok, Hindriks (Cisse), Jonker, Kriekjes, Woest, Ten Napel (Oranen), Oranen (Hoogeveen), Nseqiyumva (Van Damme), Cisse (Bazuin).