FC Emmen-SV Meppen wegens noodweer gestaakt

De onder tropische hitte begonnen wedstrijd FC Emmen-SV Meppen werd in de 56e minuut afgefloten. Scheidsrechter Ter Horn zag de bui aankomen en dat was precies op tijd want een minuut later blies er een storm over sportpark De Planeet in Klazienaveen die het spelen absoluut onmogelijk maakte. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van de Duitsers.

Uitslagen zijn niet het aller belangrijkste in de oefenperiode maar af en toe geeft winnen toch wel een goed gevoel. Wellicht dat een overwinning tegen SV Meppen er in had gezeten maar dat zal dus nooit worden bewezen. Wel een feit was dat de Duitse formatie gelijkwaardig was aan de formatie die trainer Dick Lukkien in de eerste helft in het veld stuurde. Bij FC Emmen stonden met rechter verdediger Deniz Aslan en centrale verdediger Maximiliano Amundarain twee testspelers in de begin opstelling. Voor het overige spelers die best eens bij de start van de competitie in de basis zouden kunnen staan. FC Emmen werd in het broeierige Klazienaveen al na een halve minuut verrast door de snelheid en felheid van SV Meppen. De Emmer verdediging was nog niet helemaal wakker toen de bal al na dertig seconden achter doelman Dennis Telgenkamp lag. Maar het liep goed af omdat er van buitenspel sprake was.

Gersom Klok wordt fors op de huid gezeten.

Erixon Danso springt over het been van Janik Jesgarzewski.

Jurjan Mannes lijkt balverlies te lijden (Foto’s: Bennie Wolbers)

Bij FC Emmen kwamen er deze keer ook goede voorzetten van met name Gersom Klok vanaf de zijkant. Dat had in de zesde minuut tot de 1-0 moeten leiden toen achtereenvolgens Rogier Krohne en Erixon Danso goede kansen kregen. De Duitse doelman Benjamin Gompert gaf echter geen krimp. Het was een aantrekkelijk duel met kansen over en weer. Dennis Telgenkamp moest redding brengen bij een goed genomen vrije trap en een schot van Henk Bos werd gestopt. Een minuut later kwam SV Meppen op voorsprong en had daar de volledige medewerking van Niels Fleuren voor nodig. De linker verdediger passte terug richting doelman maar zag aanvaller Marius Kleinsorge van SV Meppen over het hoofd die de uit zijn doel gekomen Telgenkamp passeerde: 0-1. Halverwege de eerste helft was de Meppener Mirco Born, ex-toptalent van FC Twente, nog dicht bij de 0-2 toen hij koppend de lat trof.

De dreiging van onweer hing al een tijdje in de lucht en een paar  minuten na de pauze wilde scheidsrechter Ter Horn er reeds een einde aan maken maar liet zich door beide partijen over halen toch het duel weer te hervatten. Maar in de 56e minuut staakte hij de wedstrijd definitief en dat was precies op tijd. FC Emmen trad na de rust aan met bijna dezelfde formatie als voor rust alleen was Amundarain vervangen door Tim Siekman.
FC  Emmen-SV Meppen 0-1 (gestaakt in 56e minuut). 16. Kleinsorge 0-1. Scheidsrechter: Ter Horn. Toeschouwers: 500.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Amundarain (46. Siekman), Bakker, Fleuren, Mannes, Bos, Olijve, Klok, Krohne, Danso.