FC Emmen strandt in tweede bekerronde

FC Emmen heeft in de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker met 1-3 verloren van ODIN ’59. De Emmenaren kwamen wel op voorsprong via Glenn Bijl, maar door een doelpunt van Ahmed al Mahdi gingen de spelers met 1-1 aan de thee. In de tweede helft scoorde Nigel Hardenberg nog tweemaal namens de bezoekers. Dick Lukkien: “Dit mag never nooit gebeuren. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt. Ze hebben zich met alles wat ze hebben in de wedstrijd gevochten.”

Toch begon de eerste helft veelbelovend. De ploeg van Lukkien zocht meteen de aanval en creëerde de eerste kans van de wedstrijd. Anco Jansen brak door aan de rechterkant en gaf de bal voor richting Bijl, die het met een omhaal probeerde maar de bal niet goed raakte.

Na een kwartier spelen had ODIN-doelman Barry van Dijk moeite met een hard schot van Michael Chacón, maar hij wist de bal weg te stompen. Een kleine vijf minuten later was het alsnog raak, toen Bijl de bal van ruim 25 meter laag in de verre hoek krulde.

Vlak na de openingstreffer leek Jafar Arias er 2-0 van te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de bal de achterlijn al gepasseerd had. Later brak de spits opnieuw door, maar werd hij vastgehouden door een verdediger. Scheidsrechter Ingmar Oostrum wilde echter niets weten van een strafschop.

Het lukte FC Emmen niet om de voorsprong te vergroten en daarom konden de bezoekers op gelijke hoogte komen. Dennis Telgenkamp kon niet bij een geplaatst schot van linksbuiten Al Mahdi.

Na de gelijkmaker zetten de Drenten weer aan, maar het lukte niet grote kansen te creëren. Vlak voor rust moest Hilal Ben Moussa nog geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Luciano Slagveer.

Alles of niets in de tweede helft

In de tweede helft ging FC Emmen weer op jacht naar de voorsprong en werd doelman Van Dijk aan het werk gezet, onder andere door Caner Cavlan en invaller Reuven Niemeijer.

Een kwartier voor tijd keerde de wedstrijd. Scheidsrechter Oostrum gaf een penalty aan ODIN ’59, na een licht duwtje van Cavlan. Hardenberg benutte de strafschop en bracht zijn ploeg aan de leiding.

Lukkien bracht Tim Siekman in het veld om de gelijkmaker te forceren, maar het was opnieuw de uitploeg die scoorde. Hardenberg maakte zijn tweede van de avond door een voorzet over Telgenkamp in de verre hoek te koppen: 1-3.

Vervolgens gingen de Emmenaren alles of niets spelen, maar zonder succes. Zo verloor FC Emmen van ODIN ’59 en is de eredivisionist uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB-beker. “Als je kijkt naar onze uitvoering en het tempo dat we in de wedstrijd hebben gelegd, dan was het zwaar onvoldoende,” aldus Lukkien. “Ik ben heel erg ontevreden over wat wij hebben gedaan. Maar de complimenten mogen uiteraard naar ODIN ’59.”

Zondag gaan Lukkien en zijn mannen op bezoek bij sc Heerenveen, de huidige nummer acht van de eredivisie. Voor deze wedstrijd krijg je €5 korting op de busreizen van Brigata Fanatico en Supportersvereniging Rood-Wit. Koop hier je tickets!

FC Emmen 1 – 3 ODIN ‘59