Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start tweede periode in Apeldoorn


Zowel AGOVV als FC Emmen sloot de eerste periode af met een fikse kater. De Emmenaren verloor thuis ruim van MVV dat daardoor de eerste periode pakte, maar de Apeldoorners bakten er in eigen huis niets van door met liefst 5-0 van FC Den Bosch te verliezen. Voor FC Den Bosch was dat de revanche voor de zware 3-0 thuisnederlaag tegen FC Emmen en revanche is precies wat AGOVV vrijdag a.s. wil tegen dat zelfde FC Emmen.
AGOVV staat dit seizoen onder leiding van Andries Ulderink maar speelt nogal wisselvallig. Het won in Apeldoorn wel van De Graafschap en speelde twee goede wedstrijden in Rotterdam tegen Sparta, voor de competitie en beker, waar het gelijkspeelde en eervol verloor. Van koploper MVV werd slechts met 3-2 verloren waarin ex-Emmenaar Sander Fischer in de slotfase beide Apeldoornse treffers scoorde. Op de zevende speeldag werd de eerste uitzege bijgeschreven door FC Oss met 2-0 te kloppen. Er werd uiteraard gehoopt die lijn in de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Den Bosch door te trekken maar dat ging dus helemaal mis.
Zoals bijna elk seizoen is de selectie van AGOVV behoorlijk gewijzigd. Van de vertrekkers moet Michel Hemmen worden genoemd die nu bij Cambuur zijn goaltjes meepikt. De doelpunten bij AGOVV worden nu voor een deel gemaakt door ex-Spartaan Joey Godee die al vier keer heeft gescoord. Andere nieuwkomers zijn Gieljan Tissingh (FC Zwolle), Nick Hengelmolen (Heracles), Ties Evers (De Graafschap), Alair Cruz Vicente (SC Veendam) en Sander Fischer (FC Emmen).
FC Emmen boert op het kunstgras van Berg en Bos over het algemeen goed. Zes keer eerder speelde FC Emmen daar een duel op kunstgras en verloor er slechts eentje. Dat was in 2009/10 toen het 3-1 voor AGOVV werd. FC Emmen won drie maal met de mooiste zege ongetwijfeld in 2007/08 toen het met 5-4 won in een duel met een sensationeel scoreverloop. AGOVV kwam met 1-0 voor, vervolgens liep FC Emmen naar 1-3 en maakte AGOVV o.a.door een goal van Ruud ter Heide 3-3. FC Emmen leek op rozen te zitten toen het een 5-3 voorsprong nam, maar AGOVV kwam in de negentigste minuut terug tot 4-5 waarna er nog vier voor FC Emmen ongelooflijke lange minuten moesten worden gespeeld. Twee keer eindigde het duel in een gelijkspel.
Bij FC Emmen keert Marvin Wijks terug in de basis ten koste van Anmar Almubaraki. De opstelling luidt als volgt: Van der Vlag: Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Velda, De Wit, Bannink, Wijks, Weghorst, Mamedov. AGOVV moet het zonder Cruz Vicente doen die een schorsing moet uitzitten.