FC Emmen D1 komt net iets te kort tegen koploper

Thijs Dallinga is de Groninger doelman Oldersma voorbij en scoort de 1-0.

Thijs Dallinga (links) passeert de Groninger doelman voor de tweede maal.

Doelman Kjell Scherpen (in het geel) was een van de uitblinkers bij FC Emmen.

Bas Aalderink (links) verstuurt de pass waaruit Thijs Dallinga de 3-3 gaat scoren.

FC Emmen D1-FC Groningen/Cambuur D1 3-5 (3-3)

In een aantrekkelijke wedstrijd kon FC Emmen D1 het in de eerste helft goed bijbenen. De ongeslagen koploper uit Groningen speelden wel verzorgder voetbal en had het voordeel dat het elftal uit louter tweedejaars bestond waar FC Emmen vier eerstejaars in de basis had. De thuisploeg deelde ook de eerste klap uit want al in de tweede minuut zette Thijs Dallinga de Emmenaren op voorsprong. Het favoriete FC Groningen/Cambuur sloeg echter snel terug via middenvelder Mees Gootjes en leek van FC Emmen weg te lopen toen twee minuten later de stand op 1-2 werd gebracht. FC Emmen kreeg niet overdreven veel doelkansen maar die er kwamen werden optimaal benut. Spits Thijs Dallinga was daarin de grote man want hij scoorde alle drie goals. De 2-2 viel na zeven minuten spelen. Nadat FC Groningen/Cambuur D1 voor de tweede maal de leiding had genomen, evenals bij de 1-2 was Boy Spijkerman de maker, kwam FC Emmen wederom knap terug. Thijs Dallinga werd door Bas Aalderink weggestuurd en scoorde heel koelbloedig zijn derde treffer. Direct na de pauze leek Thijs Dallinga de stand zelfs op 4-3 te brengen maar werd wegens buitenspel teruggefloten. Daarna werd het meer een wedstrijd tussen FC Emmen doelman Kjell Scherpen en de aanvallers van FC Groningen/Cambuur. De Emmer doelman ranselde bijna alles uit zijn heiligdom, maar moest toch twee maal zwichten. Jearl Margaritha en Levka Kalentjev waren de makers.
FC Emmen D1: Scherpen; Luchies, De Vries (42. Ebbinge), Seubers, Langeland (31. Zwaagstra), Timmerman, Knol (42. Gerdes), Aalderink (45. Brand), Oosting, Dallinga, Roosken.

Heerenveen C1-FC Emmen C1 0-9 (0-3).
FC Emmen had weinig moeite met de C-jeugd van de amateur vereniging Heerenveen. De thuisploeg probeerde de schade zo klein mogelijk te houden door FC Emmen het spel te laten maken en zich zelf op eigen helft terug te trekken. Voor FC Emmen lag de ruimte op de vleugels en daar werd gretig gebruik van gemaakt. FC Emmen moest het wel zonder Raphael Ngendakumani stellen die te veel last van een enkel had. Daarnaast liep Frank Fokke na een kwartier spelen eveneens een enkelblessure op en moest zich laten vervangen. Desondanks kwamen de Emmenaren al na acht minuten op voorsprong toen Jan Scholten scoorde na voorbereidend werk van Frank Fokke. Met een geslaagde kopbal van Kjelt Engbers en een  treffer van Jochem Scholten brak de rust met een 0-3 stand aan. Na de pauze werd het een eenrichtig verkeer terwijl de goed functionerende achterste lijn geen moeite had om de Heerenveen aanval onder de duim te houden. Achtereenvolgens Lorenzo Hindriks, Jochem Scholten, Jan Scholten en nogmaals Jochem Scholten zorgden voor een 0-7 tussenstand. Kjelt Engbers voegde daar nog treffers nummer acht en negen aan toe.
FC Emmen C1: Schepers; Hoogeveen (Hemmen), Mol, Bos, Timmer, Jan Scholten, Luiken, Fokke (Berends), Jochem Scholten, Engbers, De Graaf (Hindriks).