Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start derde periode in Doetinchem


Afgelopen vrijdag met 5-1 gewonnen uit bij FC Volendam, het schept verwachtingen voor het duel tegen De Graafschap maar zo werkt het natuurlijk niet in de Jupiler League. ,,Van een dergelijke uitslag gaan we natuurlijk nooit uit maar we gaan wel naar Doetinchem om te winnen”, aldus Joop Gall. De Emmer trainer weet uiteraard ook dat het momenteel bij De Graafschap onrustig is ondanks de huidige vijfde positie. ,,Er zijn daar deze week gesprekken met supporters geweest en er zal best veel druk op de ploeg komen te staan. Mochten wij voor komen te staan krijgen ze het publiek ook nog tegen. Wellicht dat wij daar van gebruik kunnen maken.”


De Graafschap in eigen huis is geen onneembare veste. Zo werd op de Vijverberg verloren van FC Dordrecht, Excelsior (beker) en FC Eindhoven en de laatste thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 werd gelijkgespeeld wat als een nederlaag werd ervaren. Maar daar staan ook thuiszeges tegen Jong PSV, Excelsior (competitie) en een daverende 6-1 tegen FC Oss tegenover. De equipe van trainer Pieter Huistra is redelijk onvoorspelbaar wat de resultaten betreft. In de laatste drie wedstrijden werd bijvoorbeeld gewonnen, verloren en gelijkgespeeld. In de Pool Piotr Parzyszek heeft De Graafschap wel iemand die geen moeite heeft kansen in doelpunten om te zetten want hij scoorde reeds 15 maal. Het gehele afgelopen seizoen was hij slechts tien keer succesvol. Hij heeft de rol van Anco Jansen overgenomen die in 2012/13 maar liefst 21 keer scoorde doch nu nog slechts op 4 staat. Hij is echter ook een tijdje geblesseerd geweest. Huistra heeft de van een blessure herstelde doelman Theo Zwarthoed weer onder de lat staan. Vanaf 20 september nam de geboren Doetinchemmer Jasper Heuzinkveld diens taak over maar moet nu weer een stapje terug doen.

FC Emmen kan niet bogen op een indrukwekkende prestatielijst tegen De Graafschap. In Emmen werd zelfs van de vijftien wedstrijden tegen De Graafschap slechts een keer gewonnen. In Doetinchem is de verhouding iets gunstiger want FC Emmen won daar twee van de laatste vier ontmoetingen. Voor de wedstrijd van vrijdag mist trainer Joop Gall de geschorsten Quenten Martinus en Yannick de Wit terwijl Tim Siekman is geblesseerd. Desondanks hoeft hij niet zo veel te veranderen in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Volendam. Alleen de vandaag 24 jaar geworden Kevin Görtz vervangt De Wit, de overigen blijven staan. De wisselmogelijkheden zijn wel wat minder waardoor er vrijdagavond met Sander Boekholt, Jeremy Gall en Maurice Kampman drie A-junioren op de bank zitten.
FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Görtz, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Almubaraki.
De Graafschap: Zwarthoed; Will, Pröpper, Van de Pavert, Lazic; Linssen, Calvete (Van Ewijk), Breinburg; Vincken, Parzyszek, Jansen.