Terug naar overzicht Terug

FC Emmen staat voor maand van de waarheid


FC Emmen gaat een bijzonder belangrijke fase tegemoet. In de komende twee thuiswedstrijden, zaterdagmiddag tegen FC Volendam en op maandag 10 maart tegen De Graafschap, kan de basis worden gelegd voor een succesvolle greep naar een van de play offs plaatsen. ,,Het is voor ons de maand van de waarheid”, aldus trainer Joop Gall. ,,Ik ga er vanuit dat we zeker na de wedstrijd tegen Jong PSV een bijzonder getergde groep aan het werk zullen zien die zich wil revancheren.”


De basisopstelling van FC Emmen is in vergelijking met afgelopen maandag op twee plaatsen gewijzigd. Luis Pedro is geschorst wegens zijn vijfde gele kaart en wordt vervangen door Bart de Groot. Daarnaast is Quenten Martinus naar de reservebank gewezen. De grillige vleugelspits is niet in goede doen, wat hij tegen Jong PSV duidelijk liet zien, waardoor Joop Gall hem uit de basis heeft gelaten. Dat laatste is Quenten Martinus dit seizoen slechts een keer eerder overkomen en dat was uitgerekend in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Hij viel na de rust echter in voor Roland Bergkamp en speelde vervolgens een puike wedstrijd. Martinus wordt zaterdag vervangen door Yannick de Wit die eveneens in Volendam een opvallende rol speelde. Hij kreeg op slag van rust een rode kaart wat FC Emmen niet belette om met een 5-1 zege naar huis te gaan.

FC Volendam zal het zonder Levi Schwiebbe moeten doen die is geschorst. ,,Gerry Koning en Nick Coster waren de vorige week geschorst en zullen er vermoedelijk wel weer bij zijn”, vermoedt Joop Gall. ,,FC Volendam is een ploeg die altijd goed verzorgd wil voetballen. Thuis wordt dat van ze verlangd en gaan ze nog wel eens de boot in. In uitwedstrijden is het echter een ander verhaal.” FC Volendam heeft van de 42 behaalde punten er liefst 26 in uitwedstrijden gepakt.

FC Emmen heeft in de laatste zes thuiswedstrijden tegen FC Volendam niet kunnen winnen. Het speelde drie maal gelijk en verloor drie keer. De laatste thuiszege dateert van 4 november 2005 toen de wedstrijd in 4-1 eindigde.

FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, De Groot, Siekman, Metaj, Rozema, De Wit, Bannink, Resida, Bergkamp, Schokker.