Terug naar overzicht Terug

Komende thuisduels cruciaal voor FC Emmen


Met twee achtereenvolgende thuiswedstrijden voor de boeg kan FC Emmen een goede slag slaan. Zaterdag komt FC Volendam en maandag 10 maart brengt De Graafschap een bezoek aan de JENS Vesting. Ideaal zou zes punten zijn maar het zijn beide tegenstanders uit het linkerrijtje, dus zal dat geen eenvoudige klus worden. Maar wil FC Emmen blijven meedraaien in de strijd om deelname aan de play offs, heeft het nauwelijks een andere keuze.


De afgelopen twee weken speelde FC Emmen twee achtereenvolgende uitwedstrijden. Van Almere City werd gewonnen en van Jong PSV verloren. Op zich kon het met drie punten uit twee duels slechter, maar aan de andere kant had het ook beter gekund. Ondanks de huidige dertiende plaats houdt FC Emmen wel voeling met de top negen van de Jupiler League maar slaagt er nog steeds niet in die afstand te overbruggen. Met het thuisvoordeel kan daar wat dat laatste betreft wellicht een belangrijke stap worden gedaan.

FC Volendam heeft met FC Emmen nog een appeltje te schillen. Het verloor immers de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met liefst 5-1. Een zeker voor FC Emmen gedenkwaardig duel omdat het aanvankelijk in het nadeel was omdat Yannick de Wit nog voor de pauze rood kreeg. Na rood voor de thuisclub liep FC Emmen in de slotfase naar die ruime zege. FC Volendam zakte op zeker moment af naar de elfde plaats maar is die inzinking na de winterpauze te boven gekomen. Met tien punten uit vier wedstrijden klom de ploeg naar de zesde plek om de vorige week thuis tegen MVV onderuit te gaan. Met Robert Muhren, hij was er tegen FC Emmen niet bij, heeft FC Volendam een scherpschutter in de ploeg die al negentien maal scoorde. Nieuw na de winter is verdediger Gijs Luirink die zijn loopbaan ooit in Volendam begon en nu via Sparta weer bij zijn oude club is beland.  

FC Emmen is momenteel zoekende naar de ideale opstelling. Die leek tegen Almere te zijn gevonden maar het werkte niet tegen Jong PSV. Verder kan trainer Joop Gall niet over de geblesseerden Frank Olijve en Elson Almeida beschikken terwijl Luis Pedro wegens een schorsing moet toekijken. Ook FC Volendam kent een geschorste speler met Levi Schwiebbe.