D-jeugd fors onderuit tegen FC Twente

FC Emmen D1 kon het niet bolwerken tegen FC Twente D1. De formatie uit Twello ging met een 7-0 zege naar huis na bij rust reeds een 4-0 voorsprong te hebben bereikt.

FC Emmen D1-FC Twente D1 (Twello) 0-7
De gasten bleken al snel op alle onderdelen de meerdere van de Emmenaren te zijn. De thuisclub had het voornamelijk aan de uitblinkende doelman Sjoerd Borg te danken dat de eerste helft slechts met 0-4 werd afgesloten. FC Emmen D1 kreeg in de beginfase wel een bijna kansje op een voorzet van Jerany Lie-a-Lien maar die kon niet worden verzilverd. FC Twente had in Omid Musavi een voor FC Emmen bijna onbespeelbare spits in de gelederen en hij schoot zijn ploeg dan ook na tien minuten op voorsprong. Voor rust voegde Mats Marck er nog twee goals aan toe terwijl Musavi de ruststand op 0-4 bepaalde. Na de pauze kwam FC Emmen beter voor de dag. Er werden wat meer duels gewonnen en in de 41e minuut werd ook bijna gescoord. Eerst werd een inzet van Jerany Lie-a-Lien van de doellijn gehaald en vervolgens knalde Kjetil Brand uit de rebound op de paal. Op dat moment stond het wel al 0-5 na wederom een treffer van Omid Musavi. In de 53e en 58e minuut waren Maikel Jansen en Luca Everink nog succesvol voor de gasten.
FC Emmen D1: Borg; Van der Vlag, De Vries (31. Haak), Luchies, Dokter, Scholte, Aalderink, Ebbinge, Lie-a-Lien, Mink (31. Brand), Knol.

Stadskanaal A1-FC Emmen A1 2-3 (oefenwedstrijd)
FC Emmen A1 behaalde een ietwat moeizame 3-2 zege op hoofdklasser Stadskanaal A1. In de eerste helft speeldenm de Emmenaren bij vlagen goed en namen ook een 0-2 voorsprong. Vooral Bernardo Veenvliet die als middenvelder was geposteerd onderscheidde zich daarbij. Hij nam de 0-1 voor zijn rekening en Harold Wolters bepaalde de ruststand op 0-2. Na de pauze slaagde de thuisploeg er in op gelijke hoogte te komen maar Bernardo Veenliet scoorde de 2-3 wat tevens de eindstand was.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Gall, Baas, Bangura (46. Yuksel), Berens, Kikkert, Veenvliet, Wolters (46. Padding), Mulder (46. Ndayisaba), Barrie.

Hoogezand D1-FC Emmen D2 4-1
FC Emmen begon de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Hoogezand D1. In de thuiswedstrijd tegen Hoogezand was er van een echte wedstrijd geen sprake en stond uiteindelijk een eindstand van 0-8 op het scorebord. Deze keer werd opnieuw verloren maar de uitslag werd beperkt tot 4-1.
De 1-0 voor Hoogezand viel door een pass op de spits door het centrum. In de beginfase leverden verder vooral de hoge ballen vanaf de zijkant de nodige problemen op en Hoogezand maakte goed gebruik van het verschil in lengte. Uit een voorzet en een corner werd twee keer koppend gescoord en ook uit een corner scoorde de linksbuiten van Hoogezand met een mooie omhaal. Ook Emmen D2 kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren. Uit een voorzet van Toine Slor kreeg  Rowin Schuiling een prima kans maar hij schoot net naast.  Vlak voor de rust scoorde Rowin Schuiling uit een counter toch de verdiende tegentreffer. Ruststand 4-1.
Na de rust een heel ander FC Emmen D2 dat veel meer durf toonde en in zichzelf geloofde. Met name verdedigend stond het goed en  werden geen echte kansen meer weggeven. Ook op het middenveld werden, met Rowin Schuiling op rechtshalf,  meer duels gewonnen.  Regelmatig kwam FC Emmen D2  er voetballend goed uit en had het minimaal nog één keer moeten scoren. Remko Meijer kwam aan de rechterkant goed door maar de bal kreeg net iets teveel snelheid om de keeper te kunnen passeren. In de eindfase van de wedstrijd kwam FC Emmen in de aanval  echter snelheid tekort om de tegenstander nog te kunnen verrassen. De ruststand werd derhalve ook de eindstand.