FC Emmen speelt gelijk in Heerenveen

FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks de vele kansen voor de FC Emmen, stond het bij rust 1-0 voor de Friezen door een doelpunt van Arber Zeneli. Pas in de slotfase kwam FC Emmen door een rake kopbal van Reuven Niemeijer langszij.

Dick Lukkien begon met een gewijzigde formatie aan de wedstrijd, met drie centrale verdedigers. Dat pakte goed uit en de eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de Emmenaren, die vol vertrouwen speelden. Jafar Arias hield de bal goed vast voorin en gaf mee aan Niemeijer. De huurling van Heracles Almelo zette met een prachtige pass Glenn Bijl één op één met doelman Warner Hahn, maar Bijl kon niet genoeg ruimte vinden om binnen te schieten.

Een minuut later kreeg FC Emmen opnieuw een grote kans op de openingstreffer. Michael Chacón zette Alexander Bannink met een slimme steekpass alleen voor de keeper, maar die laatste kwam als winnaar uit de strijd.

De Drenten gingen door met kansen creëren via Chacón, Bannink en Caner Cavlan, maar zij waren ongelukkig in de afronding. Een voorsprong voor de ploeg van Dick Lukkien hing in de lucht, maar bleef uit.

Na een half uur spelen kreeg sc Heerenveen een vrije trap bij de zijlijn halverwege de helft van FC Emmen, met Zeneli achter de bal. Waar iedereen een voorzet verwachtte, krulde hij de bal in de verre hoek over de boomlange Kjell Scherpen heen. Zo kwam sc Heerenveen zonder grote kansen te creëren op een 1-0 voorsprong.

De Emmenaren waren zichtbaar van slag door de onverwachte tegentreffer. Ze werden minder gevaarlijk en sc Heerenveen kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. Op slag van rust kwam FC Emmen er wel goed uit in de tegenaanval, met vijf Drenten tegen drie Friezen. Uiteindelijk probeerde Niemeijer het met een halve omhaal, maar hij raakte de bal niet goed.

Ongeloof bij Lukkien

Lukkien: “Toen we naar de kleedkamer liepen dacht ik: Hoe dan? Hoe kunnen wij hier met 1-0 achterstaan? We hadden vier of vijf 100% kansen, dan moet je er wel één of twee tegen de touwen schieten.”

De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste helft. Lukkien: “Ik vond de tweede helft minder. Beide ploegen hadden elkaar wat geneutraliseerd.” Toch kreeg zijn ploeg meteen na rust al een goede kans, toen Arias de bal klaarlegde voor Bijl, die recht in de handen van Hahn schoot.

Twintig minuten voor tijd wisselde Lukkien aanvallend, door Luciano Slagveer in te brengen voor Tim Siekman. De Drenten kregen weer meer controle op de wedstrijd en dat resulteerde in de slotfase in kansen. Arias kon vrij inkoppen uit een voorzet van Slagveer, maar hij kopte recht op Hahn af.

Toch nog loon naar werken

Vlak voor tijd kreeg FC Emmen nog een hoekschop. Tussen alle grote verdedigers was het Niemeijer die de gelijkmaker binnenkopte en zijn doelpunt vierde met de 300 meegereisde supporters.

Door de late gelijkmaker pakte FC Emmen toch nog een punt in Heerenveen. “Kijk je naar de kansenverhouding, dan denk ik dat we zelfs hadden moeten winnen,” aldus Lukkien. “Complimenten naar de ploeg, om je vier dagen na de bekeruitschakeling zó te presenteren.”

Zo pakt FC Emmen opnieuw een punt in een lastige uitwedstrijd. Zaterdag 10 november komt om 18:30 uur de directe concurrent NAC Breda op bezoek in Emmen, dan gaat FC Emmen voor de eerste thuisoverwinning. Klik hier voor tickets voor deze belangrijke wedstrijd!

sc Heerenveen 1 – 1 FC Emmen
30. Zeneli 1-0
88. Niemeijer 1-1

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Woudenberg, Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap, Thorsby (81. Van Amersfoort); Kobayashi (85. Van Bergen), Lammers, Zeneli.

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok (73. Gronsveld), Veendorp (88. Engbers), Bakker, Siekman (72. Slagveer), Cavlan; Bannink, Bijl, Chacón, Niemeijer; Arias.