FC Emmen onder 19 moet winst aan FC Twente laten

FC Emmen JO19-FC Twente JO19 2-4
FC Emmen en FC Twente hebben er een boeiend spektakel van gemaakt dat uiteindelijk in een verdiende zege voor de gasten eindigde. De gasten uit Enschede hadden over het algemeen het betere van het spel met uitblinkers in de voorste linie als Oranje onder 18 klant Thijs van Leeuwen en Omid Musawi. Toch had de thuisclub de beste start want al in de zesde minuut zette aanvoerder Ben Scholte zijn team op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong hield precies een kwartier stand want in de 21e minuut bracht Omid Musawi met een ziedend diagonaal schot de stand in evenwicht. FC Emmen stond redelijk onder druk maar kwam er af en toe wel goed uit. Zo in de slotminuut van de eerste helft toen wederom Ben Scholte de stand op 2-1 bracht. Na rust trok FC Twente de partij definitief naar zich toe. In de 52e minuut zorgde Thijs van Leeuwen voor de gelijkmaker en na ruim een uur spelen kwam FC Twente aan de leiding door een treffer van Casper Staring. Nadat Jearl Margaritha in de 83e minuut een behoorlijke kans om zeep bracht bracht invaller Jayden Oosterwold met zijn eerste balberoering de 2-4 eindstand op zijn naam.
FC Emmen JO19: Jalving; Roosken, Verheul, Boonstoppel, Spijkerman, Strijker, Zwaagstra (69. Osazee), Aalderink (89. Wolters), Quispel, Scholte, Margaritha.

DSCF4508

Ben Scholte scoort hier de 1-0.

marga

Jearl Margaritha controleert.

max

Max Boonstoppel tussen twee Twentenaren in.

Go Ahead Eagles JO17-FC Emmen JO17 2-2
FC Emmen onder 17 heeft vergeten te winnen in Deventer. De Emmenaren stonden tegen Go Ahead Eagles onder 17 bij de rust nog met 0-2 voor, maar het werd alsnog gelijk. Al in de derde minuut kwam FC Emmen op voorsprong. Verdediger Djairo Fik kopte raak uit een vrije trap van Bjørn Plaggenborg. Even later kopte ook Edgar Meijles raak, waardoor de voorsprong werd verdubbeld. FC Emmen onder 17 was veel sterker maar vergat nog meer doelpunten te maken. De tweede helft verliep anders, want Go Ahead Eagles kwam terug in de wedstrijd. Het maakte twee doelpunten, in de 50e en 70e minuut, waardoor de stand weer gelijk werd. Tien minuten voor tijd lag het spel even stil door een botsing. Bjorn Klaassens moest met een wond achter het oor het veld verlaten en die werd later in het ziekenhuis gehecht. In de slotfase kreeg FC Emmen onder 17 nog een aantal goede kansen, maar het bleef bij een puntendeling. FC Emmen onder 17 had met drie punten de bus in moeten stappen.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik, Bjorn Klaassens (70. Toine Slor) Vincent de Roo, Edgar Meijles, Lars Dijk, Joey Roufs (65. Dave Funke), Elijah Mansaray, Bjørn Plaggenborg (68. Jairick Poulina), Maurice Tinholt, Jamai Kriekjes (53. Jeroen Welles).

FC Groningen JO15-FC Emmen JO15 (1) 2-2
In deze topper tussen de nummers twee en drie werden de punten eerlijk verdeeld. FC Emmen begon goed aan de wedstrijd door veel druk te zetten en snel af te jagen. FC Groningen kwam daardoor moeilijk aan het voetballen toe. In de 17e minuut werd Florian Zeqiri weggestuurd na een pass van Stefan Kuik en met een mooie lob over de keeper scoorde hij de 0-1. FC Groningen probeerde zich te herstellen en na 21 minuten kreeg FC Groningen een terechte penalty, die uitstekend werd ingeschoten achter de prima goalie Wouter Sibon van FC Emmen. Tot de rust bleef het bij deze 1-1. Na de rust zette FC Emmen met veel fysiek opnieuw veel druk en na een diepe bal in de 38e minuut kon Jerginio Laken alleen op de keeper af gaan en de bal keurig in de benedenhoek schieten. De 1-2 was een feit en FC Emmen wilde meer. FC Groningen was van de kaart en FC Emmen verzuimde in deze fase om op 1-3 of zelfs 1-4 te komen. De laatste twintig minuten gaf FC Groningen nogmaals gas en probeerde voetballend bij de goal van FC Emmen te komen. Van net buiten de zestien werd de bal in de benedenhoek geschoten en werd het in de 48e minuut 2-2. Deze stand was tevens de eindstand van deze spannende wedstrijd. FC Emmen had op basis van energie en kansen meer verdiend, waarbij FC Groningen de laatste twintig minuten voetballend beter was. Al met al viel er door beide teams te leven met dit gelijkspel.
FC Emmen JO15(1): Sibon; Van der Haar (Meijer), Egberts, Boer, Brouwer, Teterissa, Zwikker, Kuik, Laken, Strik, Zeqiri, (Lamberink).

Veendam 1894 JO15-FC Emmen JO15(2) 1-3

FC Emmen JO13(1)-Cambuur JO13(1) 0-4

ATC’65 JO13-FC Emmen JO13(2) 4-1.
De onder twaalfjarigen van FC Emmen hebben in Hengelo een niet geheel nodige nederlaag geleden. Vooral in de tweede helft kreeg de ploeg genoeg kansen op een beter resultaat. FC Emmen begon wel slapjes in de eerste helft en kwam al in de tweede minuut op achterstand. In de negentiende minuut volgde een nieuwe klap omdat de Hengeloers de 2-0 scoorden. Daarna kwamen de gasten uit Emmen beter in het spel wat tot de aansluitingstreffer in de 22e minuut leidde. Rinse Sietsma gaf de
pass en Stan van Maanen rondde het keurig af: 2-1. Na de rust ging FC Emmen goed van start en kreeg diverse opgelegde mogelijkheden zonder echter eentje te benutten. De thuisclub daarentegen deed het wat dat betreft beter en scoorde in de 50 e minuut de 3-1 en in de slotminuut maakte ATC het kwartet vol.
FC Emmen JO13(2): Bram Bartels: Luc Stegen, Dean Schulte, Raff ten Voorde,  Zen Schimmelpenning, Rinse Sietsma, Maron Pol, Noel van der Sleen, Stan van Maanen, Daan Lambers, Nino Slijngaard.

FC Emmen JO11(2)  – ACV JO12 (1) 6-0
FC Emmen kwam voortvarend uit de startblokken want na twee minuten maakte Björn Zoetekauw al de 1-0 na een vlot lopende aanval en een goede assist van Amadou Doumbouya. In de 3e minuut was het wederom raak door aan afstandsschot van Damiën van der Scheer. Iedereen dacht dat het een walk-over zou worden, maar ACV herpakte zich goed en FC Emmen ging ongecontroleerd voetballen. Vele ballen werden rechtstreeks in de voeten van de tegenstander geplaatst. In de 19e minuut werd het echter toch 3-0 door een schot van Delano van Coevorden welke door een ACV’er in eigen goal werd gewerkt. ACV deed kort daarop wat terug en scoorde in de 22e minuut de 3-1 wat tevens de ruststand was. In de rust waren de Emmenaren weer op scherp gezet maar hielden dat slechts een paar minuten vol. Nadat Lenn Savenije in de tweede minuut de 4-1 scoorde zakte FC Emmen plotseling in en ACV kwam terug tot 4-3. In de 18e minuut werd de keeper van ACV voor vijf minuten naar de kant gestuurd nadat hij een doorgebroken Delano van Coevorden de benen onder het lijf had getrapt. In de slotfase liep FC Emmen echter toch uit naar de 6-3 zege. Björn Zoetekauw en Amadou Doumboya namen de treffers voor hun rekening. Door deze overwinning staan de Emmenaren nu op de eerste plaats.