Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit seizoen af met gelijkspel


Het seizoen 2010/11 is wat FC Emmen betreft niet geworden wat er van werd verwacht. Er was ingezet op minimaal het linkerrijtje maar het werd middenmoot rechterrijtje waaraan de 2-2 in de slotwedstrijd tegen FC Eindhoven ook niets kon veranderen. Het was een merkwaardig voetbaljaar met een belabberde start onder Azing Griever, een soms briljante tussenfase kort voor en direct na de winterstop onder zijn opvolger René Hake en vanaf einde januari werd een vrije val ingezet die eindigde op de dertiende plaats. De afstand tot de degradatiezone was met tien punten redelijk geruststellend maar die afstand werd deels bepaald door de licentie commissie die met gulle hand strafpunten uitdeelde. FC Emmen kan zich nu dus voorbereiden op een hopelijk beter seizoen. Trainer René Hake valt echter niet te benijden. ,,Dat wordt een lastig verhaal want het budget moet omlaag’’, legde hij in de persconferentie uit. Met welke selectie hij de vol trots aangekondigde oefenwedstrijd tegen Ajax in de voorbereiding tegemoet kan zien, staat dan ook nog in de sterren. 


 

 Bart de Groot baant zich een weg tussen een Eindhovenaar en Kay Velda (6). (Foto: Boudewijn Benting)

De 52e ontmoeting in het betaalde voetbal tussen FC Emmen en FC Eindhoven kende een eerste helft waarin niet al te veel gebeurde. De gasten die met een minimale selectie met slechts drie reserves, waarvan eentje een doelman was, naar Emmen waren afgereisd speelden best aardig en brachten veel tijd op de helft van FC Emmen door. Opgelegde kansen waren echter aan beide kanten nauwelijks te bewonderen. Tot halverwege FC Emmen met een goed geplaatste kopstoot van Ruud ter Heide na aangeven van Johnny de Vries aan de leiding kwam. Kort daarna moest Angelo Zimmerman een inzet van Serhat Koc van de doellijn halen waardoor FC Emmen aan de gelijkmaker ontsnapte.

 

Ruud ter Heide is doelman Paul Dijkmans te vlug af en kopt de 1-0 binnen.

In de tweede helft viel er aanmerkelijk meer te beleven. FC Eindhoven grossierde in doelrijpe kansen en de 1-1 van Ratko Vansimpsen na een klein uur spelen was dan ook wel verdiend. FC Emmen zat echter ook niet stil want kort daarvoor leek Sander Fischer te gaan scoren maar zijn opmars werd kort voor de zestien door Bart van Brakel ruw afgebroken wat de Brabander op geel kwam te staan terwijl de aansluitende vrije trap niets opleverde. Scheidsrechter Bart  van der Scheer kende een kwartier voor tijd de thuisclub een strafschop toe toen Ruud ter Heide binnen de zestien ten val kwam. Ex-Emmenaar Sjors Paridaans kwam het voorval op direct rood te staan. De aanvoerder van FC Emmen benutte de strafschop zelf en leek daarmee een goede basis voor een driepunter te hebben gelegd. De slotfase was echter bepaald sensationeel. Arbiter Van der Scheer zorgde eerst voor evenwicht door ook Angelo Zimmerman na diens tweede gele kaart met rood naar de kant te sturen. De verdediging van de thuisploeg gaf enthousiast diverse goede mogelijkheden weg maar de cadeautjes werden doorgaans door de gasten geweigerd. Wel raakte Wesley van Belle de paal. Terwijl aan de andere kant een inzet van Jeffrey de Visscher van de doellijn werd gehaald. In de voorlaatste minuut viel vervolgens dan toch nog de gelijkmaker toen Serhat Koc doelman Harm Zeinstra met een diagonaal schot klopte. ,,Ben nog blij met een punt’’,  verzuchtte René Hake. ,,Het had ook best anders kunnen verlopen.’’

 

Sjors Paridaans brengt Ruud ter Heide ten val: strafschop en rood voor de Ex-Emmenaar.

 

Ruud ter Heide scoort de laatste goal van FC Emmen in het seizoen 2010/11 (Foto’s Gerrit Rijkens).

FC Emmen-FC Eindhoven 2-2. 23. Ter Heide 1-0, 58. Vansimpsen 1-1, 76. Ter Heide 2-1 (strafschop), 89. Koc 2-2. Scheidsrechter: Van der Scheer. Rode kaart: 75. Paridaans (FC Eindhoven), 79. Zimmerman (FC Emmen, twee keer geel). Gele kaart: Van Boekel (FC Eindhoven). Toeschouwers: 3598.
FC Emmen: Zeinstra; Zimmerman, Fischer, De Groot, Leonardo (90. Görtz), Johnny de Vries, Chery, Velda, Stolte, Ter Heide, Denissen (70. De Visscher).
FC Eindhoven; Dijkmans; Tahapary, Rossen, Paridaans, Van Belle, Van Boekel (59. Van Kruijssen), Van Brakel, Kantelberg, Koc, Vansimpsen, Kantelberg.