Jeugdteams FC Emmen halen fors uit

ACV C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 0-7
Op de weg naar het kampioenschap leek ACV C1, afgezien van de enige concurrent voor de titel Quick ’20, nog het grootste obstakel. Maar de 7-0 overwinning was natuurlijk veelzeggend. ,,Het had ook wel 2-13 kunnen zijn”, volgens coach Brugt Bergsma. ,,ACV kreeg maar twee mogelijkheden, wij een veelvoud. We hebben ook echt goed gespeeld, de passie en wil om te winnen straalde er van af. Die gretigheid hebben we volgende week natuurlijk ook nodig in het beslissende duel tegen Quick ’20 C1.” Hoewel het hele team een prima wedstrijd afleverde, wil Bergsma nog een uitzondering voor Bjorn Berends maken. ,,Hij stak er echt boven uit en scoorde ook nog vier keer.”
Sem Nijkamp nam in de twaalfde minuut de eerste treffer voor zijn rekening. Bjorn Berends (22e), Sander Boer (24e) en nogmaals Bjorn Berends (35e) bepaalden de ruststand op 0-4. Tom Heerkes, de enige tweedejaars C-junior die waardig wordt bevonden om het komende seizoen naar de B-junioren over te gaan, scoorde drie minuten na de doelwisseling de 0-5 waarna Bjorn Berends in de 53e en 55e minuut de score uitbouwde tot 0-7. Komende zaterdag wordt op de Meerdijk de beslissende wedstrijd tegen de enige concurrent Quick’20 gespeeld. De Emmenaren hebben aan een punt voldoende.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends (53. Sanafikha), Graver, Komduur (42. Blekkink), Baas (47. Spijodic), Leon Berens, Nijkamp (60. Uineken), Heerkes, Boer (42. Hensens), Kikkert, Bjorn Berends.

RJO Heerenveen/Emmen D2-ACV D1 8-1
De man of vrouw die het competitieschema in de tweede divisie in elkaar heeft gedraaid, heeft een wel erg gelukkige hand gehad. Op de laatste speeldag van het seizoen valt namelijk de beslissing om het kampioenschap in een wedstrijd tussen de nummers één en twee die beiden ook nog eens hun thuiswedstrijden op sportpark Meerdijk spelen. De D-pupillen van FC Emmen voeren de ranglijst aan met drie punten voorsprong op vv Emmen D1 en hebben derhalve komende zaterdag aan een punt voldoende. Dat zal nog best lastig kunnen worden gezien het feit dat de eerste derby door Emmen D1 werd gewonnen. In de wedstrijd tegen ACV D1 lieten de FC pupillen weinig aan het toeval over. In de vierde minuut zette Jochem Scholten zijn ploeg al op 1-0 en twee minuten daarna was Roelof van Dijk verantwoordelijk voor de 2-0. Een gemiste strafschop door Leon Harms zorgde even voor wat oponthoud maar Thyrann Lambers nam vervolgens de Emmenaren bij de hand met drie treffers op rij; twee voor de pauze en de 5-0 direct na de doelwisseling De thuisploeg bleef ook na de vele wissels gretig. Roelof van Dijk zorgde voor de 6-0 met een assist van Jochem Scholten, Maxim Muusse knalde een vrije trap ineens in en Lorenzo Hindriks kreeg de achtste Emmer treffer op naam nadat Jochem Scholten met een ren vanaf de eigen helft de voorzet leverde. ACV mocht even daarvoor nog wel de eretreffer scoren via de lange spits Luuk Kuipers. Enig minpunt was het uitvallen van Jan Scholten die een tik op een knie kreeg en voor nader onderzoek naar het Scheperziekenhuis werd gestuurd.
RJO Heerenveen/Emmen D2 (basis elftal): Beugelink; Fokke, Levon van Dijk, Luiken, Harms, Roelof van Dijk, Emil Bijlsma, Lambers, Jan Scholten, Thom Scheper, Jochem Scholten. In tweede helft ingezet: Roy Schepers, Gierveld, Hindriks, Hoogeveen, Timmer, Bos, Muusse en Spang.

Jochem Scholten op weg naar het eerste doelpunt.

Leon Harms neemt de strafschop maar zou niet raak schieten.

Roelof van Dijk (rechts voorgrond) neemt een voorzet ineens op de slof voor de 6-0.

Maxim Muusse (19) schiet uit een vrije trap raak: 7-1.