FC Emmen sluit naseizoen af met 9-1 zege

Het voetbalseizoen 2013/14 zit er op voor de selectie van FC Emmen. De afsluiting was een 9-1 overwinning op de zondagvoetballers van de vv Sleen. Alexander Bannink was met vier treffers de topscorers van de avond.

Er ontbraken nogal wat spelers zoals de spitsen Wout Weghorst en Roland Bergkamp en vleugelaanvaller Quenten Martinus, maar van de testspelers waren Daniel Ö’Reilly, Remon van Bochoven en Alex Christovao nog wel van de partij zonder tot opvallende daden te komen. De eerste helft werd afgesloten met een 1-4 stand waarbij Sleen er na de openingstreffer van Elson Almeida in de achtste minuut in slaagde gelijk te maken. Pelle Bos, hij gaat het komende seizoen voor SC Erica spelen, versloeg de afscheid nemende Bart Woering met een diagonaal schot. Tim Siekman, met het hoofd, Alexander Bannink en Leandro Resida deden na een helft de balans weer duidelijk in het voordeel van FC Emmen doorslaan.

Tim Siekman scoorde met een kopbal.

Alexander Bannink aan de bal (Foto’s: Bennie Wolbers)

Na de 1-5 van Bart de Groot in het begin van de tweede periode ging Alexander Bannink een hoofdrol spelen met een fraaie hattrick in tien minuten tijd waardoor de Emmenaren wegliepen naar 1-8. Daarna was het een tijdje stil wat de produktie betrof hoewel FC Emmen nogal wat kansen liet liggen. Een geweldige knal van Kevin Görtz vanaf 35 meter teisterde nog de lat. Het slotakkoord zette Alex Christovao in de voorlaatste minuut: 1-9.

Remon van Bochoven kwam niet tot scoren.

Daniel O”Reilly.

Alex Christovao scoorde de laatste treffer van het seizoen.(Foto”s: Gerrit Rijkens).

Sleen-FC Emmen 1-9. 8. Almeida 0-1, 11. Bos 1-1, 15. Siekman 1-2, 32. Bannink 1-3, 37. Resida 1-4, 50. De Groot 1-5, 53. Bannink 1-6, 55. Bannink 1-7, 63. Bannink 1-8, 89. Christovao 1-9. Scheidsrechter: Michael Kampman. Toeschouwers: 200.
FC Emmen, eerste helft: Woering; Bakkati, Luis Pedro, O’Reilly, Schokker, Rozema, Bannink, Almeida, Van Bochoven, Resida.
Tweede helft: Woering; Görtz, Luis Pedro, Maurice Kampman, O’Reilly, Schokker, De Groot, Bannink, Resida, Christovao, Almeida.