FC Emmen B1 wint ook tweede duel tegen OJC B1

FC Emmen B1 heeft de volgende ronde van de nacompetitie bereikt door uit in Rosmalen met 5-2 van OJC B1 te winnen. Ook de thuiswedstrijd was met 5-2 gewonnen. FC Emmen B1 komt in de volgende ronde uit tegen Fortuna Sittard B1 en speelt eerst thuis.

Het was toch wel een verrassend hoge zege voor de Emmenaren want OJC maakte een week eerder in Emmen beslist een goede indruk. Dat was ook in de eerste helft het geval want de matig spelende Emmenaren konden niet los komen van de ploeg uit Rosmalen. Nande Wielink had in de 18e minuut wel voor 0-1 gezorgd met een goed gemikte kopstoot maar OJC B1 sloeg kort voor rust terug met een geslaagde vrije trap: 1-1.

Kort na rust werd het zelfs 2-1 na geklungel in de Emmer defensie maar daarna werd FC Emmen sterker. Matthijs Hensens bereidde de 2-2 en 2-3 voor die door Joey Klaver en Jochem Scholten in doelpunten werden omgezet. Zes minuten voor tijd zorgde Raphael Ngendakumana voor de 2-4 en een minuut voor het einde soleerde Mart van den Berg door de OJC verdediging en maakte het karwei keurig af: 2-5.

FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht (41. Fokke), Wielink, Komduur, Van den Berg, Ymele Feudjio (60. Luiken), Jochem Scholten, Grevink (19. Klaver), Hensens, Ngendakumana, Jan Scholten (60. Van Dijk).