Terug naar overzicht Terug

Leerzame toernooien voor D2 en E-pupillen


FC Emmen D2 speelde in Deventer op het toernooi om de Youth Cup met het onder 12 team en eindigde als zevende. De eerste wedstrijd tegen de latere winnaar Club Brugge werd met 3-1 verloren. FC Emmen D2 speelde niet onverdienstelijk tegen het sterke team uit Brugge. Maar naarmate het toernooi vorderde ging het mentale deel
en het verschil in leeftijd/fysiek een steeds grotere rol spelen. In de poule werd verder met 1-0 van FC Schalkhaar D1 en met 3-0 van Cambuur D1 verloren. In de verliezersronde gingen de Emmenaren met 5-0 tegen Roda JC D1 onderuit. In de laatste wedstrijd was er winst via de 3-1 tegen het D1 team van het organiserende sportclub Deventer. Leon Draisma was met drie doelpunten de topscorer. Bjorn Plaggenborg scoorde de vierde treffer. Club Brugge won het toernooi door in een spannende finale tegen Anderlecht de strafschoppen beter te nemen. FC Emmen won, naast de beker voor de zevende plaats, ook de Fair Play Award. Voor de spelers van FC Emmen D2 was het een leerzaam toernooi.


Emmen E1 nam deel aan het super E toernooi in Koog aan de Zaan. Nadat Emmen E1 als eerste in de poule de achtste finale bereikte, werd op overtuigende wijze met 3-0 gewonnen van de Koninklijke HFC E1 uit Haarlem. In de kwartfinale was FC Volendam E1 de tegenstander. Na een uitstekend begin met een aantal kansen voor de Emmenaren kon Volendam toch aan het langste eind te trekken. Emmen E1 eindigde dus bij de eerste acht wat een goede prestatie is.