FC Emmen sleept nog een punt uit het vuur

Ruim een uur lang slaagde FC Emmen er in een 0-1 voorsprong vast te houden. In de 84e minuut ontglipte de Drentse formatie echter toch nog de drie punten door het onnodig weggegeven van een strafschop. Thuisclub RKC maakte op de valreep gelijk en dat was gelet op het wedstrijdbeeld in de tweede helft ook verdiend. Toch was het zuur voor de Emmenaren. Trainer Dick Lukkien: ”Je denkt ook eens een keertje met een mazzeltje weg te komen, gaat het weer niet door.”

FC Emmen ging best goed van start in het Mandemakers stadion. Vier hoekschoppen in de eerste tien minuten illustreerden dat plus een grote kans voor Cas Peters. Hij schoot na aangeven van Jurjan Mannes tegen doelman Williams op. De tweede dikke mogelijkheid voor Peters was wel raak. Het was een aanval uit het boekje: ingooi Gersom Klok op Issa Kallon die teruglegde op Peters die vervolgens Williams met een welgemikt schot passeerde: 0-1. Het beeld van een lichtelijk dominerend FC Emmen hield tot een minuut op tien voor rust stand. Trainer Dick Lukkien: ”Over de eerste 35 minuten was ik tevreden over. We waren de baas, kregen kansen en maakte een goede goal. Het verliep allemaal zoals we voor ogen hadden. Vanaf een minuut of tien voor de rust ging RKC wat meer gas geven.” Op slag van rust was RKC twee maal dichtbij de gelijkmaker. Eerst redde invaller doelman Wieger Sietsma keurig op een inzet van Johan Voskamp en kort daarop mikte Serginho Greene op de paal.

MVVX2033

Issa Kallon tekende voor de assist bij de 0-1.

MVVX2035

Cas Peters blij met de 0-1. Rechts een treurende Steef Nieuwendaal.

MVVX2041

Cas Peters betrekt teammanager Harm Hensens in de feestvreugde.

Wieger Sietsma bleef in de tweede helft in beeld. RKC Waalwijk was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en FC Emmen slaagde er maar niet in de bal voor langere tijd in de eigen rijen te houden. In de 53e minuut tikte Sietsma een kopbal van Johan Voskamp uit het doel en een kwartier later kreeg de sluitpost hulp van Tim Siekman na een foutieve terugspeelbal van Gersom Klok. Een kwartier voor het einde raakte RKC nogmaals de paal. Dick Lukkien probeerde met een wissel het dreigende onheil te keren en haalde Rogier Krohne ten faveure van Deniz Aslan naar de kant waardoor Gersom Klok naar de voorste linie opschoof. Ondanks het overwicht van de thuisclub begon het er op te lijken dat FC Emmen met drie punten de bus zou ingaan. Tot de 83e minuut. Een foutje van Tim Siekman die de bal zo maar in de voeten van Daan Rienstra schoof vormde de inleiding tot een strafschop. Rienstra schoof de bal door naar Fred Benson die vervolgens door Josimar Lima onderuit werd gelopen. Lima kreeg zijn tweede geel en mocht vertrekken terwijl RKC vanaf elf meter mocht proberen de stand in evenwicht te brengen. Dat lukte Pieter Langedijk, die al vier keer eerder in de competitie een strafschop had benut, vlekkeloos: 1-1.

MVVX2048

Scheidsrechter Van Herk gaf liefst acht gele kaarten.

MVVX2201

Twee maal geel is rood voor Josimar Lima (uiterst rechts)

MVVX2206

Pieter Langedijk schiet raak, Wieger Sietsma koos de verkeerde hoek.

Het was uiteraard sneu voor FC Emmen dat de gelijke stand ook nog in vier minuten extra tijd moest zien te verdedigen. Dat lukte uiteindelijk hoewel Fred Benson in de 91e minuut nog een prima kans kreeg maar over kopte. Dick Lukkien: ”RKC was in de tweede helft de bovenliggende partij. Wij hebben aan de bal gewoon te weinig gebracht en kwamen een aantal keren goed weg. Het was wel zuur natuurlijk dat we door een fout van Siekman en een onbezonnen daad van Lima nog de gelijkmaker moesten toestaan.”

MVVX2219

Gersom Klok haalt uit

MVVX2240

Wieger Sietsma keepte een prima partij (Foto’s: Gerrit Rijkens).

RKC Waalwijk-FC Emmen 1-1. 19. Peters 0-1, 84. Langedijk (strafschop) 1-1. Rode kaart (twee maal geel): 83. Lima (FC Emmen). Gele kaart: Engberink, Ndefe, Sanoh, Voskamp (RKC), Aslan, Bakker, Mannes (FC Emmen). Scheidsrechter: Van Herk. Toeschouwers: 2268.
RKC Waalwijk: Williams; Ndefe, Nieuwendaal, Greene, Engberink, Sno, Anderson (58. Benson), Rienstra, Sanoh (67. Lazic), Voskamp, Langedijk.
FC Emmen: Sietsma; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Mannes (87. Wielink), Bos, Olijve (90. Türk), Kallon, Peters, Krohne (76. Aslan).

Statistieken: RKC Waalwijk-FC Emmen:
Balbezit: 51-49%
Doelpogingen: 20-8
Schoten op doel: 10-7
Schoten naast: 10-1
Vrije trappen: 14-16