Terug naar overzicht Terug

Dennis Telgenkamp door de griep geveld


 

FC Emmen moet het vrijdag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zonder Dennis Telgenkamp doen. De sluitpost kreeg in het begin van de week last van een griepje zoals meer spelers van FC Emmen. Ook Kai Huisman en Viktor Maier ontbreken om dezelfde reden. Telgenkamp wordt vervangen door Wieger Sietsma die in middels redelijk ervaren is want hij heeft er vijf wedstrijden voor FC Emmen opzitten waarvan vier volledige duels.


Behalve de noodzakelijke vervanging van Telgenkamp telt FC Emmen nog een wijziging in vergelijking met de wedstrijd tegen Jong Ajax. Frank Olijve keert terug waardoor Youri Loen op de reservebank moet plaatsnemen. ,,Frank heeft het hele seizoen in de basis gestaan en heeft op grond daarvan krediet verdiend”, motiveert trainer Dick Lukkien de wissel.

Het is al weer een tijdje geleden dat FC Emmen met drie punten op zak van het veld stapte. De laatste keer was op 25 november toen uit bij Achilles ’29 werd gewonnen. Aanstaande vrijdag is de eerstvolgende kans op een driepunter wanneer FC Emmen moet aantreden tegen RKC Waalwijk. De thuiswedstrijd tegen de Waalwijkers werd op de tweede speeldag met 1-0 gewonnen door een treffer van Rogier Krohne. Het was een moeizame overwinning en het gaat vrijdag ook niet gemakkelijk worden omdat RKC Waalwijk niet meer een lelijk eendje is zoals in het vorige seizoen. ,,Een degelijke ploeg met veel ervaring”, schetst trainer Dick Lukkien de komende opponent.

RKC is aan een opmars bezig is. Vorig seizoen nog achttiende, staat de ploeg nu op de achtste plek. Er is vooral routine gehaald zoals de topscorers Pieter Langedijk en Johan Voskamp. Bovendien heeft RKC Waalwijk zich in de winterstop ook nog met routiniers kunnen versterken. Zo werd Vlatko Lazic vastgelegd die na jaren bij NAC en De Graafschap te hebben gespeeld op avontuur in Roemenië was gegaan. Verder kwam Evander Sno naar Waalwijk die voor de derde keer in zijn veelbesproken loopbaan voor RKC tekende na twee jaar geen betaald voetbal te hebben gespeeld. Sno, die in het verleden met hartproblemen kampte, stond de vorige week bij de 4-0 zege op Telstar in de basis terwijl Lazic inviel. Goed nieuws voor RKC was dat ook Fred Benson weer fit was na sinds 14 oktober niet meer te hebben gespeeld. RKC trainer Peter van den Berg laat tegen FC Emmen dezelfde basisspelers opdraven als een week eerder tegen Telstar.

FC Emmen: Sietsma: Klok, Lima, Siekman, Bakker, Kallon, Mannes, Olijve, Bos, Peters, Krohne.
RKC: Williams; Ndefe, Nieuwendaal, Greene, Engberink; Sno, Anderson, Rienstra; Sanoh, Voskamp, Langedijk.