FC Emmen onder 17 start met winst in Almere

FC Emmen onder 17 is de voorjaarscompetitie begonnen met een 3-0 overwinning bij Almere City FC. De inzet van de voorjaarscompetitie is plaatsing voor de eredivisie in de najaarscompetitie 2017/18.

Almere City FC JO17-FC Emmen JO17 0-3

Nadat de vorige week sneeuw roet in het eten gooide voor wat betreft de start van de competitie, werd nu in het Yanmar stadion van Almere City FC de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. Na een aftastend begin was het langzamerhand FC Emmen dat de teugels in handen nam, hetgeen resulteerde in wat kleine mogelijkheden. De Emmenaren kwamen in de vijftiende minuut na een voorzet van Mathijs Verheul, die prachtig werd binnen gekopt door Thijs Dallinga, op 0-1. Er kwamen nog wat kansjes door middel van vrije trappen en corners, maar die waren niet besteed aan de Drenten. Almere City FC nam het heft in handen en werd steeds dreigender, maar kon de betrouwbare goalie Robin Jalving niet verontrusten. Wat slordigheden in de Emmer defensie werden niet fataal.

Direct na de rust sloeg Freddy Quispel toe, door een assist van Thijs Dallinga geweldig binnen te schieten: 0-2 in de 41e minuut. Deze klap kwam Almere City FC niet te boven, waardoor FC Emmen het spel weer naar zich toetrok. Het voetbal werd prompt beter en vrijer, waardoor er kansen kwamen. Na slecht wegwerken door de voormalige Zwarte Schapen ontstond er in de vijftigste minuut een corner voor de Drenten. Uit de door Freddy Quispel genomen hoekschop scoorde Aron Timmerman met een karatetrap de 0-3.  Hiermee gooide hij het duel volledig in het slot. Almere City FC had geen macht in de voorhoede om terug in de wedstrijd te komen. Hiermee was de eerste overwinning in de voorjaarscompetitie een feit en keerden met de jarige Jordy Luchies in de gelederen huiswaarts.
FC Emmen JO17:  Robin Jalving; Mathijs Verheul, Aron Timmerman, Jordy Luchies, Lesley Osazee; Jelmer Keen, Bas Aalderink (72. Ben Scholte), Freddy Quispel (67. Kjetil Brand); Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Luciano Carty.

Achilles ’29 JO14-FC Emmen JO14 2-2
FC Emmen onder 14 begon aan de voorjaarscompetitie met een gelijkspel in Groesbeek tegen Achilles ’29. Het begin was best goed uit Emmer zicht en het kwam na een kwartiertje ook aan de leiding toen Tim Mulder profiteerde van te kort op de doelman terugspelen. Daarna verloren de Emmenaren de goede lijn en werd het spel rommelig. Het gevolg daarvan was dat de thuisclub met een 2-1 voorsprong de rust kon ingaan. Coach Rob de Boer veranderde na de pauze de manier van drukzetten ietwat waardoor het wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Toch duurde het tot drie minuten voor tijd voor FC Emmen de gelijkmaker kon laten aantekenen Het had daarvoor wel de hulp van een Achilles speler nodig die de bal langs zijn eigen doelman werkte.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Bulder, Slomp (Meijles), De Roo, Mandaray, Hulshof, Fransen (Broers), De Vries, Mulder, Nijgh, Kriekjes.

PSV JO13-FC Emmen JO13(1) 7-1 (8e finale beker)
De eerste 25 minuten kon FC Emmen redelijk meekomen met PSV en speelde best aardig. Desondanks was het PSV dat de score opende. In de 26ste en 28ste minuut strafte PSV fouten af van FC Emmen en bepaalde daarmee de ruststand op 2-0. Na de rust liep PSV uit naar 4-0, waarna Kas Lamberink met een mooie lob iets terug kon doen en de 4-1 aantekende. In de laatste tien minuten vielen nog drie doelpunten, waarmee de eindstand 7-1 werd. De organisatie bij de Emmenaren stond minder goed, waardoor PSV te vaak gevaarlijk kon worden. Ondanks een uitstekende inzet was PSV een te sterke tegenstander.
FC Emmen O13 (1): Sibon, Zwaagstra, Tempelman, Funke, Kuik (Ridderbusch), Egberts, Falke (Dijkstra), Meijer, Boer, Nijmeijer (Zeqiri), Lamberink.