Terug naar overzicht Terug

FC Emmen – SC Cambuur GAAT DOOR


SC Cambuur verkeert momenteel wel in een dipje want in de laatste drie duels werd slechts een puntje behaald. Uit werd van FC Eindhoven en Excelsior verloren terwijl thuis tegen AGOVV werd gelijkgespeeld. De winst van FC Emmen onlangs op koploper De Graafschap kwam SC Cambuur dan ook goed uit. Meer cadeautjes kan de ploeg van trainer Stanley Menzo van Emmer zijde natuurlijk niet verwachten want morgenavond wil trainer Harry Sinkgrven graag de punten thuis houden. Hij heeft de Friezen afgelopen vrijdag in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Excelsior aan het werk gezien. ,,Excelsior speelde prima maar SC Cambuur is natuurlijk ook nog steeds een goede ploeg met een sterke spits als Mark de Vries. Het kreeg in Rotterdam ook best wel mogelijkheden maar Cambuur zit momenteel in een moeilijke fase. FC Emmen heeft de laatste twee uitwedstrijden goed gepresteerd en wil dat eindelijk thuis ook weleens laten zien.” Voor FC Emmen is het de eerste thuiswedstrijd sinds 22 januari toen tegen FC Dordrecht met 1-1 werd gelijkgespeeld.
Voor Sander Fischer en Ruud ter Heide is het natuurlijk een bijzondere wedstrijd want beiden speelden de eerste helft van de competitie voor Cambuur. Fischer kwam slechts tot drie kleine invalbeurten maar stond wel zodanig hoog in het vaandel van de Friese club dat hem een contract werd aangeboden. Hij had zijn woord echter al aan FC Emmen gegeven en bleef daarbij. Ruud ter Heide was in het begin van het seizoen basisspeler maar raakte na een trode kaart en aasnsluitende schorsing voor drie duels zijn plaats kwijt aan Mark de Vries. Verder een weerzien met Reza Ghoochannejhad die een half seizoen voor FC Emmen heeft gespeeld`.
Bij FC Emmen zijn betrekkelijk weinig geblesseerden. Milos Malenovic, Arjen Bergsma en Wesley Wakker zijn niet beschikbaar, Niek Ripson was tot voor kort ook geblesseerd maar heeft donderdag de groepstraining weer opgepakt. In de basisopstelling voor morgenavond ontbreekt vermoedelijk de naam van aanvoerder Roy Stroeve die met de voor hem ongewone plek op de reservebank moet plaatsnemen.