Beloften in slotfase langs De Graafschap

Ondanks de overwinning was trainer Johnny Jansen niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg in de eerste helft: ,,In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen we de nodige kansen, maar daarna werden we heel slordig.” Volgens Jansen werden vooral de gevaarlijke jongens in de aanval (Narsingh, Beda en Assaidi) te weinig gevonden: ,,Onze kwaliteiten liggen voorin. Het duurde nu gewoon te lang voordat de bal bij onze aanvalslinie terecht kwam.” Over de tweede helft was Jansen beter te spreken: ,,Er stond een ander Jong Heerenveen/ Emmen in de tweede helft. Jong de Graafschap heeft maar één mogelijkheid gekregen”. Ondanks het niet altijd sprankelende spel sprak Jansen wel van een terechte overwinning: “Al met al is het een moeizame overwinning, maar mijns inziens is hij wel terecht.”

Dankzij de overwinning stijgt Jong Heerenveen/ Emmen naar de tiende plaats op de ranglijst. Het deelt deze positie met Jong FC Twente, dat eveneens 23 punten heeft. Aanstaande donderdag neemt Jong Heerenveen/ Emmen het in Gendt op tegen Jong Vitesse/ AGOVV, de nummer vijf van de competitie.
Jong SC Heerenveen/FC Emmen-De Graafschap 2-0. 18. Sebens 0-1, 34. Wojciwechowski 1-1, 36. Terschegget 1-2, 47. Wojcechowski 2-2, 83. Stolte 3-2, 90. Beda 4-2.
Jong SC Heerenveen/ FC Emmen:  Bangma; Bakker, Lazaro, Wolven, Stolte; Akouili (40. Van Anholt), De Vries, Wojciechowski;  Narsingh (62. Bai Kamara), Beda, Assaidi (62. Eriksson).