Beloften onderuit tegen Feyenoord/Excelsior

Wegens de slechte weersomstandigheden werd uitgeweken naar het kunstgrasveld van VV Zwart-Wit in Sneek. De aanhoudende regen weerhield honderden supporters echter niet van een bezoek aan de wedstrijd. Veel kregen de toeschouwers er niet voor terug. Jong Heerenveen/ Emmen was geen schim van de ploeg die vorige week gelijkspeelde tegen Jong Ajax. Excuus voor het matige optreden mag allicht zijn dat Jong Feyenoord onder andere met De Cler, Landzaat, Babovic, Bruins en Biseswar aan de aftrap verscheen.
Het elftal van trainer Johynny Janssen had moeite om het spel te maken en zag Jong Feyenoord al vroeg in de wedstrijd toeslaan. Diego Biseswar gaf na een knappe actie op de linkerflank de bal voor op de compleet vrijstaande Landzaat, die de hoek van de goal voor het uitkiezen had: 0-1. De thuisploeg kreeg niet veel later een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Na goed werk van Narsingh voorkwam Jong Feyenoord doelman Darley echter dat Wojchiechowski kon scoren. Het was voor het gecombineerde elftal de enige echt grote mogelijkheid in het eerste bedrijf.
De tweede helft ging door waarmee de eerste helft eindigde: zeer matig voetbal. Jong Feyenoord had weinig te duchten van Jong Heerenveen/ Emmen, dat eigenlijk alleen via Luciano Narsingh gevaarlijk werd. Diezelfde Narsingh claimde een paar minuten na rust een penalty, maar scheidsrechter Van de Graaf zag hier niks in. Pedro Beda was namens de thuisploeg met een aantal acties nog dichtbij een treffer, maar de Braziliaan had het vizier duidelijk niet op scherp staan. Na een uur speelde Jong Feyenoord zich definitief in veilige haven. Diego Biseswar passeerde eenvoudig de verdediging van Jong Heerenveen/ Emmen en faalde oog in oog met doelman Bangma niet: 0-2. Tim de Cler was namens de bezoekers nog dichtbij een derde treffer. Zijn schot verdween maar net over het doel van Bangma. De beste man aan Fries/Drentse kant, Luciano Narsingh, had zijn ploeg in de zeventigste minuut terug in de wedstrijd kunnen brengen. De vleugelaanvaller faalde echter oog in oog met Darley. Aanstaande donderdag kan Jong Heerenveen/ Emmen op zoek naar revanche. Dan ontvangt het  Jong de Graafschap. De aftrap van de wedstrijd is om 18.30 uur en zal, ijs en weder dienende, worden afgewerkt op sportpark Skoâtterwald.
Jong Heerenveen/ Emmen:  Bangma; Lazaro (76. Bakker), Djuric, Wolven, Stolte; De Vries (56. Gouweleeuw), Wojchiechowski, Roorda (46. Akouilli); Narsingh, Papadopulos, Beda.

Stand: 1. Sparta 18-33, 2. PSV 16-31, 3. AZ 18-29, 4. Ajax 16-28, 5. Vitesse/AGOVV 16-28, 6. Feyenoord/Excelsior 16-27, 7. FC Groningen 17-25, 8. ADO Den Haag 17-25, 9. NEC  18-24, 10. FC Twente 17-23, 11. Heerenveen/Emmen 15-20, 12. Willem 11 15-13, 13. De Graafschap 16-10, 14. Helmond Sport 15-10.