Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt punt tegen VVV-Venlo


In een spectaculaire wedstrijd heeft FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. Peniel Mlapa opende de score namens de Venlonaren, die kort daarna met 10 man verder moesten toen Roel Janssen een rode kaart kreeg. Stef Gronsveld bracht FC Emmen weer op gelijke hoogte. De Emmenaren kregen genoeg kansen op de winnende treffer, maar die bleef uit.


De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Er werd wel veel strijd geleverd, maar het lukte beide ploegen niet om kansen te creëren. De eerste echte kans van de wedstrijd was meteen raak, toen Peniel Mlapa een voorzet van Patrick Joosten van dichtbij binnenkopte. Uit het niets stond het 0-1 voor de bezoekers. Dick Lukkien op de persconferentie: “Ik vond dat wij weifelend aan de wedstrijd begonnen. Heel zuur dat de eerste de beste bal op goal een doelpunt opleverde.”

Vlak na de goal maakte linksback Janssen een harde overtreding op Alexander Bannink. Scheidsrechter Dieperink gaf na het zien van de beelden een rode kaart aan de Venlonaar. Bannink kon niet verder en werd vervangen door Reuven Niemeijer.

Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. FC Emmen kreeg legio mogelijkheden en corners, maar onder andere Glenn Bijl, Hilal Ben Moussa en Anco Jansen kwamen niet langs doelman Lars Unnerstall.

Op slag van rust leek de gelijkmaker dan toch te vallen. Een voorzet van Caner Cavlan belandde op het hoofd van Jafar Arias, maar zijn kopbal belandde op de lat. In de rebound kreeg hij de kans om alsnog af te ronden, maar zijn schot ging voorlangs.

Eenrichtingsverkeer in de tweede helft

Ook in de tweede helft ging het spel maar één kant op. Vlak na rust kwam een Drents schot terug van de paal en Niemeijer rondde af. De Oude Meerdijk ontplofte bij die bevrijdende treffer, totdat deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Nadat kansen voor Cavlan en Arias ook geen goal opleverden, viel de gelijkmaker dan alsnog in de 65ste minuut. Na goed combinatiespel van FC Emmen nam Gronsveld (die de geschorste Gersom Klok verving) de bal goed aan in het strafschopgebied en hij schoot heerlijk binnen.

De 1-1 was volledig verdiend en de Emmenaren gingen meteen op jacht naar het volgende doelpunt. Uit hoekschoppen en voorzetten konden Bijl en Cavlan niet afronden. Ook Arias en invaller Luciano Slagveer kregen mogelijkheden, maar keer op keer zat Unnerstall ertussen. “We hadden iets slimmer positie kunnen kiezen voor de goal. Misschien wat vaker uitzakken,” analyseerde Lukkien.

In het Drents Kwartiertje ging stadion De Oude Meerdijk nog eens vol achter de ploeg staan. Lukkien: “Na de tachtigste minuut vloeiden de krachten een beetje weg.” Toch bleven de Drenten strijden en kansen creëren via Cavlan, Bijl en Arias, maar zonder succes.

VVV-trainer Maurice Steijn op de persconferentie: “Na de rode kaart was het voor ons alleen maar tegenhouden. We waren niet meer in staat om er onderuit te voetballen.” Ook Lukkien beaamde dat: “Ik vind dat wij tegen tien man een uitstekende wedstrijd op de mat hebben gelegd. We hebben tempo gemaakt en van kant naar kant gespeeld.”

Al met al is Lukkien niet ontevreden over wat hij heeft gezien: “Aan de ene kant ben ik heel teleurgesteld, maar aan de andere kant ben ik heel blij met een punt tegen de nummer vijf van Nederland op dit moment.”

Woensdag speelt FC Emmen opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen derde divisionist ODIN ’59. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de achtste finale van de TOTO KNVB-beker. Voor dit duel geldt vrije verkoop. Koop hier je tickets voor €5 per stuk!

FC Emmen – VVV-Venlo: 1-1
15. Mlapa 0-1
65. Gronsveld 1-1

Rood: Janssen (19)

Statistieken:
Schoten: 28-5
Schoten op doel: 8-2
Balbezit: 71%-29%
Corners: 8-0

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Gronsveld (65. Slagveer), Veendorp, Bakker, Cavlan; Bijl, Ben Moussa, Bannink (23. Niemeijer), Chacón; Jansen, Arias.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Seuntjens, Sušić (90+1. Grot); Opoku, Mlapa (59. Van Ooijen), Joosten (21. Kum).

Het interview met Man of the Match Stef Gronsveld:

Foto’s van Boudewijn Benting:
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 arias
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 gronsveld veendorp chacon
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 cavlan
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 cavlan bakker

Foto’s van Gerrit Rijkens:
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 bannink
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 bannink
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 bakker
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 cavlan jansen
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 arias
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 gronsveld
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 gronsveld goal
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 cavlan
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 bakker cavlan
fc emmen vvv-venlo 26 oktober 2018 brigata fanatico