Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt in extra tijd de volle buit


Het was een moeizame avond voor FC Emmen. Thuisclub Achilles ’29 rook voor het eerst in twee maanden aan een driepunter en met minder dan tien minuten op de klok leek dat wonder voor de Groesbekers te geschieden. Maar FC Emmen toonde in de slotfase karakter. Het kwam op gelijke hoogte en zowaar diep in de extra tijd zelfs aan de winnende treffer. Erixon Danso was de gelukkige maker van de 1-2 waardoor FC Emmen in ieder geval in de periode blijft meestrijden.

Achilles ’29 ging met met een uiterst negatieve serie van een punt uit zeven wedstrijden het duel tegen FC Emmen in. Ook aan slechte series komt echter altijd een einde en dat had zo maar tegen FC Emmen kunnen gebeuren. De Emmenaren draaiden bepaald niet geweldig en kwamen na een niet bijster interessante eerste helft, met als hoogtepunt een schot op de paal van Boy van de Beek, na de hervatting tamelijk vlot op achterstand. Na een kwartier schoot eerst Achilles aanvoerder Thijs Hendriks op de paal nadat hij de bal uit een ingooi via het hoofd van Gaby Jallo had bemachtigd. Job van Steen was er vervolgens als de kippen bij  om alsnog de 1-0 aan te laten tekenen. Een schok voor de Emmenaren die de drie punten waarschijnlijk toch hadden ingecalculeerd.


Achilles ’29 spits Thijs Hendriks wordt door Raymond Gyasi de voet dwars gezet.

Jens Streutker en Freek Thoone (links) verliezen de bal.

Trainer Marcel Keizer greep direct na de openingstreffer in door Marnix Kolder uit het veld te halen en Rick ten  Voorde in te brengen. De wissel leverde niet onmiddellijk resultaat op maar dat kwam eigenlijk pas in de slotfase aan de orde. Acht minuten voor het einde werd Jordy van Deelen in het strafschopgebied van Achilles ’29 onderuit getrokken. De dader was Job van Steen, de maker van de 1-0, die daarmee zijn tweede gele kaart kreeg en mocht gaan douchen. Bovendien kreeg FC Emmen een strafschop waarvoor dus niet de vaste strafschoppennemer Marnix Kolder zich kon gaan belasten omdat hij was gewisseld. Bovendien was het de vraag of indien hij wel in het veld had gestaan verstandig was geweest gelet op het feit dat hij tegen Sparta miste. Rick ten Voorde nam nu het klusje op zich en deed dat naar behoren: 1-1.

Boy Deul probeert Joey Dekkers uit te spelen.

Marnix Kolder leunt op Achilliaan Mehmet Dingil (Foto’s: Bennie Wolbers)

FC Emmen rook dat er meer in zat dan een puntendeling. Erixon Danso had drie minuten voor tijd al een mogelijkheid de 1-2 te laten aantekenen maar voor doelman Leon ter Wielen op zijn weg. De extra tijd bedroeg drie minuten en die benutte FC Emmen ideaal want in de slotseconde was het alsnog Danso die zijn vijfde treffer van het seizoen scoorde maar nog belangrijker was dat het de winnende goal was: 1-2. Het had niet beter kunnen worden gepland want er werd niet meer afgetrapt.

Achilles ’29-FC Emmen 1-2. 59. Van Steen 1-0, 82. Ten Voorde (strafschop) 1-1, 90. Danso 1-2. Scheidsrechter: Van Herk. Rode kaart (2x geel) 81. Van Steen (Achilles ’29). Gele kaart: Dingil (Achilles ’29), Van Deelen, Rozema, Seip (FC Emmen). Toeschouwers: 1125.
Achilles ’29: Ter Wielen; Dingil, Van de Groes, Van Straaten, Zeller, Ranezani, Van Steen, Dekkers, Van de Beek (84. Surmeli), Thoone (85. Boogers), Hendriks.
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Seip, Streutker, Jallo, Rozema, Mannes (84. Hagenauw), Deul, Danso, Kolder (60. ten Voorde), Gyasi.