Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met vrijwel fitte selectie naar Groesbeek


Na het verlies tegen Sparta Rotterdam wordt het tijd voor FC Emmen om weer punten te gaan pakken. De eerstvolgende gelegenheid daartoe is vrijdag in de uitwedstrijd tegen nummer vijftien Achilles ’29. Op papier is FC Emmen uiteraard favoriet maar dat zegt in de Jupiler League niet zoveel.


Achilles ’29 is al zeven achtereenvolgende wedstrijden zonder overwinning en die reeks gaat natuurlijk een keer ophouden. Maar wat FC Emmen trainer Marcel Keizer betreft gaat dat nog een weekje langer duren ofschoon hij respect voor de tegenstander heeft. ,,Ik ken trainer Eric Meijers nog uit het amateurvoetbal en weet dat hij altijd teams met goed verzorgd voetbal heeft. Achilles zit momenteel vaak aan de verkeerde kant van de score maar als je de uitslagen bekijkt zie je dat ze nergens worden weggespeeld. Wellicht dat ze tegen ons wat gaan inzakken doch daar moeten we ons maar tegen wapenen.’’

De verwachting is dat er in de basisopstelling van FC Emmen weinig of geen veranderingen komen. Keizer: ,,Tegen Sparta waren we in de eerste helft zeker gelijkwaardig en hebben een stuk of vijf, zes kansen gecreëerd. Alleen in verdedigend opzicht was het soms slordig. Na de rust zat het er opeens niet meer in en na de 1-3 konden we het mentaal niet meer opbrengen. Aan deze dingen hebben we deze week aandacht besteed.’’

Bij FC Emmen zit vrijdagavond Tim Siekman voor het eerst dit seizoen weer op de bank. De verdediger die in de voorbereiding geblesseerd raakte en nog geen minuut in de hoofdmacht heeft gespeeld, heeft twee oefenduels achter de rug en lijkt weer klaar voor het grote werk. Niet beschikbaar zijn verder Johan Kulhan, Frank Olijve, Bart de Groot en Sem Nijkamp.

*FC Emmen had voor 19 november een oefenduel tegen HHC Hardenberg gepland maar die gaat niet door. In plaats van HHC is nu Be Quick 1887 als tegenstander vastgelegd.