Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op puntenjacht in het Rijk van Nijmegen


Het kan bij FC Emmen nog steeds vriezen of dooien. Tegen FC Volendam een matige eerste helft gevolgd door een betere tweede periode met als resultaat drie punten. Tegen Sparta een goede eerste helft en een matige tweede helft en geen punten. Komende vrijdag gaat FC Emmen proberen het puntentotaal op te vijzelen wanneer de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 op het programma staat.


Achilles ’29 begon de competitie voortvarend want na vier speeldagen stond de ploeg van trainer Eric Meijers op de tweede plaats met tien punten uit vier wedstrijden. Na de eerste magere jaren in het betaalde voetbal leek de doorbraak van de Groesbekers op komst. Maar daarna ging het mis want in de laatste zeven competitieduels pakte Achilles ’29 slechts een enkel puntje waardoor het inmiddels is afgezakt naar plaats vijftien. Afgelopen weekeinde werd met 2-1 in Almere verloren waar FC Emmen een stevige 4-0 nederlaag leed. Die ene treffer van de Groesbekers was overigens een fraaie want Boy van de Beek knalde vanaf zeker dertig meter raak. De middenvelder, die de jeugdopleiding van NEC doorliep, scoorde hier mee zijn eerste goal in het betaalde voetbal

In tegenstelling tot FC Emmen is Achilles ’29 wel succesvol in het bekertoernooi en is doorgedrongen tot de laatste zestien. Het schakelde in de tweede ronde Fortuna Sittard uit en won vervolgens thuis van Spakenburg. Het lootte in de achtste finale FC Utrecht dat op 16 december de gang naar Groesbeek moet maken.

Achilles ’29 zit in het derde jaar in het betaalde voetbal en wil sportpark De Heikant drastisch moderniseren. Zo wil het o.a. een nieuw hoofdgebouw realiseren en een nieuwe tribune. Het totale pakket, het is een vereniging met 32 elftallen, gaat zo’n vijf miljoen euro kosten dat uit de financiële markt moet worden gehaald. De gemeente is gevraagd om zich garant te stellen voor de jaarlijkse aflossing van twee ton.

Scheidsrechter is Freek van Herp die in Groesbeek zijn tweede wedstrijd in de Jupiler League gaat fluiten. Vorige week debuteerde hij in Fortuna Sittard-RKC Waalwijk. Daarnaast floot de dit seizoen naar de masterclass gepromoveerde Bredanaar de bekerwedstrijd HFC-FC Eindhoven.