Jong FC Emmen ruim langs reserves SV Meppen

Jong FC Emmen heeft in de JENS Vesting het duel tegen SV Meppen met 6-0 gewonnen. Arjen Hagenauw was topscorer met drie doelpunten. Dat beide teams niet in de sterkste opstelling optraden was logisch omdat ze beiden midden in de voorbereiding op een competitieduel op vrijdagavond zitten.

SV Meppen, dat op de zevende plaats in de Regionalliga Nord staat, begon met alleen Sebastian Schepers en Jens Robben in de basis van de spelers die afgelopen weekeinde voor de competitie speelden. Na de pauze kwam daar met ex-Emmenaar Johan Wigger, die al vanaf 2006 voor SV Meppen speelt, nog een derde bij. Wat er in het veld stond had tegen Jong FC Emmen niets in te brengen. De ploeg slaagde er niet in om in negentig minuten ook maar een doelkans te creëren. De thuisploeg kon dat wel en scoorde al na 31 seconden de 1-0 via Arjen Hagenauw. Nadat Derian Reinders een kans liet liggen door in vrije positie over te schieten, was het Tim Siekman die de 2-0 voor zijn rekening. Hij scoorde in tweede instantie uit een hoekschop. FC Emmen kreeg meer mooie kansen. Hagenauw schoot nog eens naast en Reinders schoot recht tegen de overigens zwakke doelman Lars Huxsohl op. Kort voor de pauze zorgde Derian Reinders na een fraaie pass van Justin Mulder voor de 3-0 ruststand.

Tim Siekman (rechts voor) scoort de 2-0.

Derian Reinders aan de bal, links de Meppener Kerim Sahan.

A-junior Emil Bijlsma stond in de basis.

FC Emmen coach Gert Heerkes liet op zijn vijftigste verjaardag met dezelfde basis beginnen en ging pas na een kleine twintig minuten wisselen. Toen was de voorsprong inmiddels opgeschroefd naar 4-0 via Arjen Hagenauw die kort na rust ook nog de paal had getroffen. Verdediger Nande Wielink was vervolgens de maker van de 5-0 door uit een hoekschop bij de tweede paal ineens uit te halen. Kort voor het einde maakte Arjen Hagenauw het halve dozijn vol met zijn derde goal.

Arjen Hagenauw wint dit kopduel.

A-junior Tyson dos Santos viel in.

Justin Mulder had hier kunnen scoren.(Foto’s: Bennie Wolbers.

Jong FC Emmen-SV Meppen 6-0. 1. Hagenauw 1-0, 14. Siekman 2-0, 43. Reinders 3-0, 64. Hagenauw 4-0, 78. Wielink 5-0, 90. Hagenauw 6-0. Scheidsrechter: Ten Horn. Toeschouwers: 200.
FC Emmen: Elmali; Bouws, Kwee, Siekman (68. Wielink), IJzerman, Bijlsma (68. Dos Santos), Reinders, Baric, Metaj (68. Ngendakumana), Mulder, Hagenauw.